Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τεχνικού χαρακτήρα η συνάντηση Θεσμών & και διοίκησης ΕΟΠΥΥ



Καθαρά τεχνικού χαρακτήρα ήταν η συνάντηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι (είχε ξεκινήσει από τις 11.30 το πρωί) στο ξενοδοχείο Caravel, μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και υπηρεσιακών παραγόντων των Θεσμών.

Η διοίκηση του Οργανισμού με επικεφαλής υπηρεσιακούς παράγοντες, καταθέσε στα τεχνικά κλιμάκια τον φάκελο με όλα τα οικονομικά στοιχεία που είχαν ζητήσει, ωστόσο δεν έγιναν περαιτέρω συζητήσεις, επισημάνσεις και δηλώσεις, καθώς αυτό το έχει απαγορεύσει η κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πλέον οι συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των Θεσμών, ή του Brussels Group, θα έχουν καθαρά «γεύση» τεχνοκρατική και όχι πολιτική όπως συνέβαινε στο παρελθόν, με τα κλιμάκια της τρόικας. Και φυσικά, οι συναντήσεις δεν θα γίνονται στα υπουργεία, αλλά σε κεντρικά ξενοδοχεία!

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι ισοσκελισμένος (ο προϋπολογισμός για το 2015 ανέρχεται σε 5,2 δισ ευρώ) και ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα του Οργανισμού αυτή την στιγμή, είναι τα τεράστια ποσά που οφείλουν τα Ασφαλιστικά ταμεία στον Οργανισμό (από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών), ποσά που αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ. Επίσης υπάρχει ένα έλλειμμα της τάξης των 35 εκατ. ευρώ από υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης, τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ???.ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΒΑΛΑΝΕ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΗ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΡΑΝΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή