Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Έρχεται «μπόνους» για γενόσημα στο τέλος Μαρτίου! Τι ετοιμάζει ο Κουρουμπλής

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ολόκληρο σχέδιο για την προώθηση των γενοσήμων φαρμάκων αναμένεται να παρουσιάσει περί τα τέλη Μαρτίου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στόχος είναι να αυξηθεί άμεσα η χρήση γενοσήμων και έτσι να μειωθεί και η φαρμακευτική δαπάνη. Εξάλλου όπως τονίζουν πηγές στο HealthReport.gr, η αύξηση της ποσότητας θα φέρει και μεγάλες εκπτώσεις στην αγορά των γενοσήμων.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως θα δοθούν κίνητρα τόσο για τη συνταγογράφηση στους γιατρούς, όσο και στους ασθενείς και τους φαρμακοποιούς.
Μάλιστα η χρήση γενοσήμων από τους ασθενείς θα σημάνει και τη δραστική μείωση της συμμετοχής τους στα φάρμακα.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα πετύχει με ένα …σμπάρο δυο τρυγόνια καθώς και την εσωτερική παραγωγή φαρμάκων θα προωθήσει, όπως πολλές φορές έχει δηλώσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, και τους ασθενείς θα έχει ικανοποιημένους σε μια περίοδο που το οικονομικό μέλλον της χώρας μάλλον φαντάζει άγνωστο.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί ολόκληρη καμπάνια για την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων στον ελληνικό πληθυσμό, ώστε να αυξηθεί και η εμπιστοσύνη του κόσμου στα γεγόσημα. Έχει διαπιστωθεί άλλωστε και σε έρευνες πως μέρος των ασθενών δεν γνωρίζει και δεν εμπιστεύεται τα γενόσημα φάρμακα παρότι αποτελούν αντίγραφα των πρωτοτύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου