Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΥΑ: Αποζημιώνονται οι εφημερίες


Τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών ΕΣΥ, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ από το 2012 καταβάλλουν το Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών. Καταβάλλονται και πρόσθετες αμοιβές για το υπόλοιπο προσωπικό.

Λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα, που ταλάνιζε τους γιατρούς της χώρας, έδωσαν τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, εκδίδοντας ΚΥΑ για την αποζημίωση των εφημεριών.

Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ εγκρίνεται κονδύλι ύψους έως 24.000.000 ευρώ για την αποζημίωση των εφημεριών των ιατρών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ των οικονομικών ετών 2012, 2013 και 2014.

Επίσης, με την Απόφαση προχωράει και η πληρωμή των εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες του τρόπου ελέγχου και εκκαθάρισης των εφημεριών, με αλλαγή του συστήματος των επιτροπικών ενταλμάτων, ώστε να αποπληρώνονται σε συντομότερο χρόνο οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ.

Για το υπόλοιπο προσωπικό, καταβάλλονται τα δεδουλευμένα που αφορούν σε πρόσθετες αμοιβές, εργασία εξαιρέσιμων ημερών, νυχτερινές ώρες και υπερωριακή απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου