Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ο ΕΟΠΥΥ "ξέχασε" την Κιβωτό της Αγάπης

PELOP.GR. Ξεχασμένα, από τον περασμένο Οκτώβριο, είναι τα 68 παιδιά με βαριές αναπηρίες που φιλοξενούνται στην«Κιβωτό της Αγάπης». Ο ΕΟΠΥΥ, τους τελευταίους έξι μήνες, δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία ακόμα και προμήθειας των φαρμάκων τους.

Το ίδρυμα συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα χάρη στη στήριξη που του παρέχει η πόλη, κυρίως τα σχολεία, μεμονωμένοι επιχειρηματίες και ομογενείς.

«Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της λειτουργίας του ιδρύματός μας» αναφέρει, εκ μέρους της διοίκησης, ο Αριστείδης Παντελής: «Κάθε μήνα ο ΕΟΠΥΥ μάς ζητάει να του καταθέσουμε ασφαλιστική ενημερότητα κ.ά. για να μας καταβάλει τα νοσήλια. Εμείς τα καταθέτουμε, αλλά χρήματα δεν μας έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι από 5 Μαρτίου έως τις 12 Μαρτίου ζήτησαν τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά δύο φορές από τον ΕΟΠΥΥ. «Αυτό ξεπερνάει τα όρια της κοροϊδίας, όταν μάλιστα φρόντισε ο Οργανισμός με τα χρήματα που είχε να πληρώσει κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Απέκλεισε εντελώς από τη διανομή τα ιδρύματα» παρατηρεί ο κ. Παντελής.

Το μηναίο ποσό που καλείται να καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ στην «Κιβωτό» ανέρχεται σε 39.000 ευρώ. Αλλά μόνον οι μισθοδοσίες φτάνουν τα 55.000 ευρώ. «Από τον Ιανουάριο δεν έχουμε πληρώσει τους εργαζόμενους. Στο φαρμακείο χρωστάμε από τον Νοέμβριο και δεν γνωρίζω μέχρι πότε θα μας δίνει τα φάρμακα των τροφίμων, καθώς ήδη οφείλουμε πάρα πολλά» προσθέτει ο κ. Παντελής.

Μαρινα Ριζογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου