Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής: Προκήρυξη σε 2 μήνες για μόνιμες θέσεις σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία



Την δέσμευσή του ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για νέες μόνιμες θέσεις γιατρών σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της παρουσίας του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι αυτό θα είναι ένα ειδικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να οργανώσει την "κοινωνική άμυνα" των ευαίσθητων αυτών περιοχών για την πατρίδα μας. Διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για θέσεις μόνιμες και όχι επικουρικές, οι οποίες θα συνεχίσουν ούτως ή άλλως να προκηρύσσονται όπως και τώρα.

Επίσης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για τα θέματα της Υγείας στο υπουργικό Συμβούλιο και θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις.

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πίσω σε διαγωνισμό που προέβλεπε την πρόσληψη 1.095 γιατρών, επειδή προτίμησε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Όσον αφορά το εισιτήριο στα νοσοκομεία, ο υπουργός είπε ότι από την 1η Απριλίου θα καταργηθεί και επισήμως με σχετικό νόμο. Σε εκείνο το σημείο, έσπευσε επίσης να επισημάνει ότι από 31 Μαΐου η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει τόκους υπερημερίας, επειδή δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα προβλεπόμενα στοιχεία για τους ξένους τουρίστες που έχουν νοσηλευτεί στα νοσοκομεία μας.

Αυτό είναι, εκτός των άλλων, και πρόβλημα μηχανογράφησης, για το οποίο ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα προχωρήσει άμεσα στον τομέα της Υγείας και πως στόχος είναι να διασυνδεθούν όλα τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία στην υπόλοιπη Ελλάδα με εκείνα της Αθήνας.

4 σχόλια:

  1. Κε Υπουργέ μου,γιατί δεν εξασφαλίζεις την πρόσβαση σε γιατρό γιά όλους τους Έλληνες της επαρχίας,ακόμη καί των ακριτικών περιοχών με ένα απλό νομοσχέδειο;
    Το νομοσχέδειο αυτό αποτελείται από ένα μόνο άρθρο.:Το Αγροτικό τους όλοι οι γιατροί να το κάνουν υποχρεωτικά τον πρώτο χρόνο μετά την λήψη της ειδικότητος.
    Επειδή στην Ελλάδα παράγονται ειδικευμένοι γιατροί με τη σέσουλα,αν τούς υποχρέωνες να πάνε στην επαρχία ,γιά ένα χρόνο,αντί να πηγαίνουν ως ανειδίκευτοι όπως τώρα,θα είχες επανδρώσει όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία καί κέντρα υγείας με όλες τις ειδικότητες ακόμη καί τις ποιό βαριές χειρουργικές με αποτέλεσμα να σώζονται ανθρώπινες ζωές,να αξιοποιηθούν επιτέλους όλα τα μηχανήματα ιατρικού εξοπλισμού πού σκουριάζουν στα υπόγεια τους καί να έχουν επιτέλους σωστή ιατρκή δημόσια περίθαλψη,πρωτοβάθμια καί δευτεροβάθμια όλοι οσοι έχουν την ατυχία να ζούν σε επαρχιακή πόλη η χωριό.
    Αυτό βέβαια θα είχε ως συνέπεια να σταματήσει το πάρτυ των γιατρών στην επαρχία πού τώρα γυρίζουν την πλάτη τους στο ΠΕΔΥ καί στό ΕΣΥ,θα αποσυμφορούσε τα νοσοκομεία των πόλεων καί ειδικά της πρωτεύουσας καί βέβαια θα στραπατσάριζε καί τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτών-Καθηγητών πού τροφοδοτούνται κατά 80 τοις εκατό από ασθενείς της επαρχίας.
    Όσον αφορά τον θεσμό τού οικογενειακού γιατρού πού εφαρμόζεται διεθνώς καί προτείνει ο ΠΟΥ,στηνΕλλάδα της υπερπληθώρας ειδικών γιατρών είναι εντελώς άχρηστος.Ο γενικός γιατρός υπάρχει στις άλλες χώρες,επειδή απλούστατα οι ειδικοί είναι πολύ λίγοι καί επομένως ακριβοί.Στην Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται.Ίσως χρειαστεί στο μέλλον εφ'όσον εκλογικευτεί η παραγωγή γιατρών.
    Βεβαίως κε Υπουργέ μου αν κάνετε κάτι τέτοιο θα χρειαστείτε αυξημένη προσωπική φρουρά καί καμμία επαφή με Καθηγητές-Διευθυντές ΕΣΥ καί μεγαλοσυνδικαλιστές τού χώρου μας καί μάλιστα κατ'ιδίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριέ μου δεν τα λέτε καλά. Μήπως θα έπρεπε να ψηφιστεί ένας νόμος, που να μετατρέπει σε δούλους για ένα διάστημα, τους γιατρούς μετά τη λήψη της ειδικότητος και έτσι να μπορεί άνετα να τούς μεταφέρει όπου θέλει το κράτος? Πιστεύετε σοβαρά ότι η παροχή υγείας θα γίνει με αναγκαστικό τρόπο μόνο και μόνο επειδή μας περισσεύουν γιατροί? Υπάρχουν σοβαρότεροι τρόποι να λυθεί το πρόβλημα μόνο που χρειάζονται ανάλογη χρηματοδότηση.

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ -ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας καθαρίσει πρώτα τις προκηρύξεις του 2010 κι ας αφήσει τους λαικισμούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή