Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πακέτο Γιούνκερ: 2 δισ. € για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

ΕΘΝΟΣ

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ θα διαθέσει μέσα στο 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας καθώς και για την προώθηση της ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος της Κομισόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιούνκερ τα συγκεκριμένα κονδύλια «θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη συστήσει ομάδα αξιωματούχων, υπό τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να τα απορροφήσει.

Σημείωσε επίσης ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και την Ελλάδα έργα, το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μπορέσουμε να υιοθετήσουμε ένα σύστημα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση».

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος ανέφερε ότι οι χθεσινές συζητήσεις ήταν χρήσιμες στον βαθμό που βοήθησαν τους πάντες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

Ανέφερε επίσης ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις δεν υπάρχουν παρανοήσεις ως προς το τι θα πρέπει να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου