Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Με απολύσεις... 100 - 200 (απλήρωτων) εργαζομένων απειλεί η EUROMEDICA!

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Με απολύσεις... 100 - 200 εργαζομένων, οι οποίο, μάλιστα, παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 6 μήνες για χρονικό διάστημα το οποίο καλύπτει ακόμη και... 4,5 χρόνια, απειλεί το προσωπικό του ο ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών Υγείας "EUROMEDICA"!

Σύμφωνα με καταγγελίες τις οποίες έχει στη διάθεσή του το ygeia360.gr, η εργοδοσία της EUROMEDICA απέλυσε πρόσφατα 5 εργαζόμενους στην Αττική και επικαλείται την καθυστέρηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην καταβολή των χρεωστουμένων προς την εταιρεία για να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους σε Κέντρα και εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των απολύσεων υπάρχουν και εκδικητικές κατά εργαζομένων οι οποίοι τόλμησαν να καταγγείλλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας ή στους προΪσταμένους της εταιρείας το άθλιο εργασιακό καθεστώς το οποίο βιώνει το σύνολο του προσωπικού σε όλη τη χώρα...

"Βιογραφικά διαθέτουμε εκατοντάδες στα συρτάρια μας! Κανονίστε...", είναι η χαρακτηριστική απειλή της εργοδοσίας κατά του "γονατισμένου" πλέον προσωπικού!



----------------------------------------------------------

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ EUROMEDICA

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2015

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια του σημερινού δημοσιεύματος (10/3/2015) της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», με τίτλο «Με απολύσεις απειλεί η EUROMEDICA…» και για την καλύτερη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, σας ενημερώνουμε ότι οι αναφορές περί δήθεν «απειλών με απολύσεις 100-200 εργαζομένων» και «εκδικητικών απολύσεων» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Η διοίκηση του Ομίλου ουδέποτε «απείλησε» με επικείμενες μαζικές απολύσεις. Αρκεί μια απλή ανάγνωση των δημοσιευμένων στοιχείων της EUROMEDICA, για να καταλάβει κανείς ότι η διοίκηση της Euromedica κατέβαλε και καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια για να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας που η ίδια δημιούργησε. Ο αριθμός του προσωπικού στις εταιρίες του Ομίλου από το 2010 έως σήμερα έχει εξελιχθεί ως εξής:


ΕΤΟΣ      ΑΡ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

2010               2.558 

2011               2.582 

2012               2.633 

2013               2.614 

2014               2.610 

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι εργαζόμενοι μας. Μέσα στον κυκλώνα της οικονομικής κρίσης, η EUROMEDICA έδωσε αγώνα για να προστατεύσει τις περισσότερες από 2.600 θέσεις εργασίας που παρέχει άμεσα αλλά και τις 10.000 θέσεις που συντηρεί έμμεσα (συνεργαζόμενοι ιατροί).

Ο μόνος κίνδυνος για τη διατήρηση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας του κλάδου της ιδιωτικής υγείας είναι η συνέχιση των περικοπών (clawback και rebate) σε συνδυασμό με τις τεράστιες καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση παλαιών και πρόσφατων οφειλών, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για ήδη παρασχεθείσες και φορολογημένες υπηρεσίες. 

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι υποχρέωση της εταιρίας να βελτιώνουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας, γι’αυτό και διατηρούμε το αυτονόητο δικαίωμα να αναδιατάσσουμε το προσωπικό μας, με στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των μονάδων.

Ελπίζοντας ότι με την παρούσα επιστολή ενισχύουμε το δημοσιογραφικό σας έργο και αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Υ.Γ. Με την παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα επιστολή. 

Με εκτίμηση, 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος 

Σπυρίδων Κοτρώτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου