Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή ΙΣΘ προς Πρόεδρο ΔΣ Υγειονομικών Ε.Τ.Α.Α.

Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ:1073/Γ

Προς Προέδρο Δ.Σ Υγειονομικών Ε.Τ.Α.Α
κ. Ευστάθιο Τσούκαλο
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Αγαπητέ φίλε,

Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ του Ι.Σ.Θ να ζητήσει την ακύρωση του διορισμού σας από το ΣτΕ για τυπικούς λόγους, ώστε να είναι απολύτως σαφές ότι καμία προσωπική αιχμή προς εσάς δεν υφίσταται.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΘΘεωρώντας ότι τα δεινά του ΤΣΑΥ προέρχονται από τις διαχρονικές παρεμβάσεις του κράτους και ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την ένταξη του στο Ε.Τ.Α.Α, σήμερα για το ΤΣΑΥ υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο εύκολος θα το οδηγήσει στον Ο.Α.Ε.Ε (ή άλλο ταμείο) παρασυρόμενο από τα ασθενέστερα οικονομικά ταμεία των Δικηγόρων και Μηχανικών, με αποτέλεσμα ένα ζοφερό συνταξιοδοτικό μέλλον για όλους μας. Υπάρχει βέβαια και ο δύσκολος δρόμος της ανεξαρτησίας του ταμείου που, κατά την άποψη μας, μπορεί να εγγυηθεί αξιοπρεπή συνταξιοδότηση.

Για να ακολουθηθεί ο δεύτερος δρόμος είναι κομβικής σημασίας και μέγιστου συμβολισμού να μην δεχθεί ο ιατρικός κόσμος, στην πράξη, την πλήρη κατάργηση του ΤΣΑΥ με τον ιδρυτικό νόμο του Ε.Τ.Α.Α το 2008. Εδώ οι νομικές απόψεις του Ι.Σ.Θ και του Ι.Σ Πατρών είναι αντίθετες με την νομική άποψη του Π.Ι.Σ και αφορούν και τον τρόπο ορισμού σας.

Εάν θεωρούμε ότι το ΤΣΑΥ είναι αυτοτελές νομικά, και άρα ικανό να ανακτήσει την αυτονομία του στο μέλλον, θα πρέπει να ακολουθούνται οι διαδικασίες των προηγούμενων νόμων και ο διορισμός σας να προέκυπτε μετά από πρόταση του Π.Ι.Σ, ληφθείσα με

απόφαση σώματος, που αποτελείται από το σύνολο των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας υπό τον Προέδρο του Π.Ι.Σ.

Αν αντιθέτως αποδεχθούμε τον νομικό εγκεφαλικό θάνατο του ΤΣΑΥ το 2008 και την πλήρη κατάργηση των εσωτερικών διαδικασιών του, τότε ο διορισμός προκύπτει μετά από πρόταση του Δ.Σ του Π.Ι.Σ, όπως και έγινε, με την δωρεά των οργάνων να ελλοχεύει.

Ελπίζαμε και εισηγηθήκαμε, καθώς δεν αντιπροτείναμε άλλο πρόσωπο, να είχαμε όλοι στοιχηθεί υπέρ της διατήρησης του ΤΣΑΥ. Τώρα θα κρίνει το ΣτΕ αν το ΤΣΑΥ υφίσταται, συζητώντας την αίτηση ακύρωσης του διορισμού σας και ευχόμαστε να μην υπάρξουν υποστηρικτές του αντιθέτου.

Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν και πάλι ότι η αίτηση ακύρωσης δεν έχει προσωπική αιχμή και ότι θα σας υποστηρίξουμε αν επαναληφθεί η τυπική διαδικασία, όπως εξήγησα αναλυτικά και στον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ σε πρόσφατη μακρά συνομιλία μας.

Ενδιαμέσως αναμένουμε τις ενέργειες σας για το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος

Πλαστικός Χειρουργός

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Π. Νίτσας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου