Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αν. Ξανθός: Στην τελική ευθεία οι προσλήψεις για τις ΜΕΘ & σχέδιο για ανάπτυξη νέων κλινών



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σχετική προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων από εξειδικευόμενους γιατρούς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσες προλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων κλινών ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για εντατική νοσηλεία.

Την διαβεβαίωση αυτή, έδωσε την Πέμπτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Ξανθός, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί που συναντήθηκαν με τον κ. Ξανθό, ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 470 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εκ των οποίων οι 100- παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι- κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τον ίδιο λόγο, κλειστές παραμένουν 100 κλίνες ΜΕΘ ενώ όσον αφορά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), από τις 141 λειτουργούν μόνο οι 31.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι τα προβλήματα στις ΜΕΘ αποτελούν για το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζήτημα ζωτικής σημασίας που χρήζει άμεσης επίλυσης με την επαρκή στελέχωση όλων των κλινών που ήδη λειτουργούν. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη νέων κλινών ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για εντατική νοσηλεία.

«Προχωράμε σε έναν σχεδιασμό άμεσων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ξανθός. Σε ό,τι αφορά το θέμα των ελλείψεων σε εξειδικευόμενους γιατρούς ΜΕΘ, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή από το Υπουργείο να δρομολογηθεί η σχετική προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου