Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Λουράντος εναντίον Πλεύρη

VIRUS.COM

«Τα άκουσε» το στέλεχος της ΝΔ, Αθ. Πλεύρης από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση τους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ.

Ο σκληρός και καταγγελτικός λόγος του κ. Λουράντου για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, κατά το χαιρετισμό του στην Εκδήλωση της Φαρμακοβιομηχανίας, φαίνεται πως ενόχλησε τον κ. Πλεύρη.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ έκανε λόγο για «κατακερματισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, από τα 5,2 δισ. το 2009 στα 2 δισ. το 2014» που δεν τον υλοποίησε η Τρόικα. «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις τον αποφάσισαν και οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης πιστοί στο καθήκον τους, έφθασαν την δαπάνη στα 2 δισ. και το σύστημα υγείας στην εντατική», είπε ο Κ. Λουράντος.

Δεν πρόλαβε να κατέβει από το βήμα και τον πλησίασε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος και των δύο προηγουμένων Υπουργών Υγείας. Ο Αθανάσιος Πλεύρης ρώτησε τον κ. Λουράντο γιατί είναι τόσο πολύ σκληρός απέναντί τους. Ευχήθηκε, δε, να μην μετανιώσει για αυτά που είπε.

Η απάντηση του προέδρου των Φαρμακοποιών ήταν άμεση και, ως συνήθως, χωρίς περιστροφές. «Τι εννοείται με το “μας”», τον ρώτησε ο Κωνσταντίνος Λουράντος, δεδομένου ότι ο κ. Πλεύρης έχει «μετακομίσει» πολιτικά αρκετές φορές για το σύντομο πολιτικό του βίο. «Δεν είμαι γυρολόγος», του ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ και διευκρίνισε ότι απλώς εκφράζει την αγανάκτηση του γι αυτά που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα και στον φαρμακευτικό κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου