Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

"Ευαγγελισμός": Μαλλιά – κουβάρια για τη μεταφορά πανεπιστημιακών κλινικών στο νοσοκομείο

Οι γιατροί θεωρούν ότι οι αποφάσεις της διοίκησης έντονο προεκλογικό χαρακτήρα και επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Κόντρα μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” έχει ξεσπάσει, με αφορμή τη μετακίνηση δύο πανεπιστημιακών κλινικών.

Οι γιατροί του ΕΣΥ αντιδρούν στην έλευση συναδέλφων τους από το Πανεπιστήμιο, θεωρώντας πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η δέουσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο, στις 14 Ιανουαρίου η διοίκηση αποφάσισε να εγκρίνει τη μεταφορά της Β΄ Αγγειοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ένα μήνα νωρίτερα, είχε πάρει ανάλογη απόφαση να αποδεχτεί υπό όρους, τη δημιουργία πανεπιστημιακής Καρδιολογικής κλινικής και πάλι έπειτα από προσωπικό αίτημα καθηγητή Καρδιολογίας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, την πρώτη απόφαση πήρε το διοικητικό συμβούλιο, απόντος (δικαιολογημένα) του εκλεγμένου εκπροσώπου των γιατρών, ενώ η δεύτερη απόφαση ελήφθη με τη μοναδική διαφωνία του εκπροσώπου των γιατρών.

Τετελεσμένα

Οι γιατροί του του νοσοκομείου εκφράζουν την αντίθεσή τους στα εξής:

Θεωρούν ότι οι αποφάσεις της διοίκησης έντονο προεκλογικό χαρακτήρα και επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Το θέμα συνύπαρξης - στο ίδιο νοσοκομείο - πανεπιστημιακών κλινικών και κλινικών του ΕΣΥ έχει δημιουργήσει έντονες προστριβές και δυσλειτουργία μεταξύ του ιατρικού προσωπικού.

Αυτό – εξηγούν - οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί καθηγητές δεν λειτουργούν στη βάση κεντρικού σχεδιασμού ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης, της έρευνας και της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας στους αρρώστους, αλλά με καθαρά προσωπικά κριτήρια.
Αίτημα

Στις συγκεκριμένες, μάλιστα, περιπτώσεις δεν υπήρχε καν αίτημα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ζητούν πρόσληψη μόνιμων αγγειοχειρουργών, σημειώνοντας ότι οι δύο προκηρυγμένες ήδη κενές θέσεις, εδώ και χρόνια δεν έχουν καλυφθεί.

Κάνουν, δε, λόγο για αποδυνάμωση του νοσοκομείου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα μεταφοράς της Β΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” στο “Αττικό”.

Μαζί με την κλινική, έφυγαν 30 νοσηλεύτριες και αρκετές παρασκευάστριες που ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου