Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οδηγίες για τη σκόνη



Όταν οι ρύποι ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό, διακόπτεται η λειτουργία των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών σταθμών και σχολείων.

IATRONET

Να αποφεύγουν την έκθεση στη σκόνη, συμβουλεύουν – μεταξύ άλλων – οι ειδικοί των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υγείας.

Σύμφωνα με μετρήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, την Κυριακή αναμένονται πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε ό,τι αφορά στις συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων που οφείλονται κατά κύριο λόγο σε έντονη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα.

Σε περιπτώσεις που οι συγκεντρώσεις ξεπερνούν το όριο ασφαλείας, τα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, οι καρδιοπαθείς, τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Σχολεία

Όταν οι ρύποι ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό, διακόπτεται η λειτουργία των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου