Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Όταν ο Παν. Κουρουμπλής κατέκτησε τους φαρμακοποιούς, λέγοντας: «θέλουμε τα φαρμακεία της γειτονιάς»



Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, οι φαρμακοποιοί με τον πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζο.

Της Νατάσσας Ν.Σπαγαδώρου

Μετά από πολύ καιρό, τα χαμόγελα επανήλθαν στα πρόσωπα των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί άκουσαν αυτά που ήθελαν και σχεδιάζουν για την επόμενη ημέρα του κλάδου.

Ο υπουργός Υγείας, τάχθηκε υπέρ των μικρών φαρμακείων της γειτονιάς και διάσπαρτων σε όλη την χώρα (νησιά, ακριτικές περιοχές κλπ) και κατά της συγκέντρωσης πλούτου από λίγους και προνομιούχους, όπως είπε, πρόταση που ικανοποιεί και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του κλάδου. Ο κ. Κουρουμπλής επίσης, τάχθηκε κατά την απορρύθμισης των φαρμακοποιών και όταν λέμε απορρύθμιση, εννοούμε όλα τα μείζονα θέματα, για τα οποία παλεύουν τα τελευταία χρόνια οι φορείς του κλάδου, όπως απελευθέρωση ΜΗΣΥΦΑ, συστεγάσεις, ελεύθερο και διευρυμένο ωράριο.

Ο υπουργός Υγείας, επανέλαβε όπως και στην περίπτωση των φαρμακοβιομηχάνων, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και οι θέσεις των φαρμακοποιών θα τεθούν προς επεξεργασία από κλιμάκιο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο -που υπολογίζεται να κατατεθεί τον Μάρτιο - προκειμένου να αρθούν οι καταστροφικές για τα φαρμακεία και την υγεία, μνημονιακές διατάξεις. Έτσι στην φάση αυτή, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα χρειαστεί την τεχνική βοήθεια του ΠΦΣ ώστε όλα τα αιτήματα των φαρμακοποιών, να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο του επερχόμενου νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου