Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τετ-α-τετ φαρμακοποιών - Παν. Κουρουμπλή σήμερα στο Υπουργείο, με «καυτή» ατζέντα



Με μεγάλη αγωνία αναμένουν τη σημερινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι φαρμακοποιοί και συγκεκριμένα ο ΠΦΣ, συνάντηση η οποία έχει καθοριστεί για τις 11 το πρωί.

Τα θέματα είναι πολλά και μείζονα και χρήζουν προσοχής και ιδιαίτερης φροντίδας από την νέα ηγεσία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο κλάδος των φαρμακοποιών είναι αλήθεια ότι επλήγη σφοδρότατα από τις μνημιονιακές πολιτικές, με αποτέλεσμα να κλείσουν μεταξύ άλλων και πολλά φαρμακεία.

Στην σκιά λοιπόν της μεγάλης διαπραγμάτευσης για τη χώρα που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, οι φαρμακοποιοί θα θελήσουν να δώσουν και οι ίδιοι το δικό τους μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση –όπως το έπραξαν άλλωστε και στη μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης– αλλά και να συζητήσουν για τα δικά τους επείγοντα ζητήματα.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν όλα τα θεσμικά και κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, όπως διευθέτηση ωραρίου, ενδυνάμωση Συλλόγων με τα πειθαρχικά, αναγνώριση ότι τα ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακα όπως όλα τα άλλα σκευάσματα, και αναγνώριση της αρχής ένα φαρμακείο για έναν φαρμακοποιό, προκειμένου να μπορούν να βρουν δουλειά οι νέοι και να μην εισέλθουν άσχετοι στον κλάδο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ θα αναφερθούν ενδελεχώς στο νόμο-έκτρωμα (όπως τον χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί) Χατζηδάκη-Γεωργιάδη πάνω στην πρώην εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, καθώς και στους μνημονιακούς νόμους Λοβέρδου.

Σε δεύτερη φάση, δηλαδή στην επόμενη συνάντηση φαρμακοποιών και ηγεσίας υπουργείου Υγείας, θα συζητηθεί φυσικά και το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους, όμως, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, ως φιλοσοφία αναδιανομής των μεριδίων της φαρμακευτικής δαπάνης, το οποίο δεν είναι δημοσιονομικό θέμα και δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στον ασφαλισμένο αλλά και στη δημόσια υγεία.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ και ο ΟΟΣΑ , και οι εσωτερικές πισίνες των παιδιών του Λουράντου.
    Αν τα παιδια του Λουράντου δεν εχουν εσωτερική πισίνα στο σπίτι τους τότε τι αξία έχει το Ευρω ??
    Τρέξε Κουρουμπλή να εξασασφαλίσεις τις πισίνες πουλώντας πόνο για ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή