Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αυτήν την καρέκλα ποιος θα την πάρει; Τα μεγάλα «όχι» για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Όλο το παρασκήνιο

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

Καθόλου ελκυστική θέση δεν αποδεικνύεται τελικά αυτή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, καθώς υπουργοί και στελέχη του υπουργείου Υγείας αναζητούν μέρες τώρα νέο πρόεδρο όχι όμως με μεγάλη επιτυχία (προς ώρας τουλάχιστον)…

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο εν μέσω ανεργίας και οικονομικής κρίσης πολλά στελέχη λένε όχι στον ΕΟΠΥΥ.

Μπορεί η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας μέρες τώρα να αναζητά από την ελεύθερη αγορά έναν μάνατζερ που να μπορέσει να διαχειριστεί τον γίγαντα ΕΟΠΥΥ με τα …πήλινα πόδια, αυτό όμως δε φαίνεται να αφορά πολλά στελέχη της Υγείας.

Ήδη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ακούσει αρκετά «όχι» από ανθρώπους της αγοράς, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, οι οποίοι αρνήθηκαν να αφήσουν τη θέση τους στον ιδιωτικό τομέα και να αναλάβουν τη θέση στον ΕΟΠΥΥ. Πράγματα βέβαια καθόλου τυχαίο. Η θέση στον μεγαλύτερο οργανισμό Υγείας της χώρας που διακινεί κοντά στα 6 δις ευρώ, μπορεί να έχει προβολή, έχει όμως και πολλά αγκάθια και σίγουρα λίγα χρήματα ως αμοιβή.

Άλλωστε τα δεδομένα ακόμη και σήμερα εν μέσω κρίσης για τα «μεγαλοστελέχη»της Υγείας, περιλαμβάνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Και πώς να συγκριθούν αυτά τα ποσά με τα περίπου 3000 ευρώ που λαμβάνει οπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει αμέτρητα προβλήματα;

Μ αυτά και μ αυτά τα στελέχη της νέας κυβέρνησης άλλαξαν την κατεύθυνση αναζήτησης λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, και πλέον αναζητούν πρόσωπο από τη δεξαμενή των πανεπιστημιακών (σχεδόν αποκλειστικά).
Επαφές έχουν γίνει ήδη πολλές και φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους που γνωρίζουν τα οικονομικά της Υγείας αλλά κυρίως τα οικονομικά και τη λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως και να χει, στελέχη της οδού Αριστοτέλους έλεγαν στο HealthReport.gr, πως το θέμα θα πρέπει να κλείσει οριστικά στο τέλος της εβδομάδας ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να ξεκινήσει να λειτουργεί σε νέα βάση και σύμφωνα με τις θέσεις της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου