Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Νέο ΠΕΔΥ ετοιμάζει ο Κουρουμπλής

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη -VIRUS.COM.GR

Πρόσωπο ετοιμάζεται να αλλάξει στο ΠΕΔΥ ο Π. Κουρουμπλής, που αναζητάει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και ετοιμάζει συνολική ανακατεύθυνση της πολιτικής σε όλους τους τομείς της Υγείας. 

Ομάδα εργασίας που, με ταχύτατους ρυθμούς, θα ετοιμάσει σχέδιο θεσμικού αναπροσδιορισμού του ΠΕΔΥ, πρόκειται να συστήσει ο Υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Π. Κουρουμπλή στο ΑΠΕ, η επεξεργασία αυτού του σχεδίου θα καταλήξει σε Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μάλιστα, με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΠΕΔΥ αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και ζήτημα των πρώην γιατρών του ΕΟΠΥΥ .

Η τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει η νέα ηγεσία για τη χρηματοδότηση του συστήματος πρόκειται να είναι αρκετά επιθετική.

Θα «πιέσουμε όσο μπορούμε εξασφαλίζοντας χρήματα και από την καλή διαχείριση που πρέπει να κάνουμε με βάση τα χρήματα που έχουμε, δηλαδή να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο σπατάλες, για να μπορέσουμε να το αιμοδοτήσουμε προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις δομές και τις δραστηριότητές του για να εκπέμπει αξιοπιστία σε ό,τι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών», δήλωσε για το ΕΣΥ.

Εξήγησε, δε, πως υπάρχουν παράλληλες δράσεις που δεν συναντώνται, φορείς που δεν έχουν την απαιτούμενη συνεννόηση και τον απαιτούμενο συντονισμό. «Υπάρχουν πάρα πολλές λειτουργίες που αλληλοκαλύπτονται, θα πρέπει να βρούμε τις χρυσές τομές για να μπορέσει το σύστημα να αποδώσει παραγωγικά στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε.

Ακόμη και ο ΕΟΠΥΥ, για τον οποίο υπογραμμίζεται η ανάγκη εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων, θα υποστεί συνολικό αναπρογραμματισμό, ενώ αλλαγές επιφυλάσσονται και για το χώρο του Φαρμάκου.

«Όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, υπάρχουν και λύσεις», ξεκαθάρισε ο νέος Υπουργός και εξέφρασε την πίστη πως «με παρεμβάσεις χειρουργικού τύπου θα δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού», τονίζει ο υπουργός Υγείας».

Κατά τον κ. Κουρουμπλή, η Κυβέρνηση θα καταφέρει να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. «Θα αποδειχθούμε πάρα πολύ ικανοί και ας είμαστε νέοι στην κυβέρνηση. Ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχουμε, ούτε λιγότερη αγάπη για τον τόπο. Θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός να έχεις την ευθύνη μιας χώρας και να έχεις τη λογική του τσαμπουκά», δήλωσε, μιλώντας στο Real FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου