Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Κουρουμπλής: Το Δημόσιο δεν θα καλύπτει νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές

Προσλήψεις για τις ΜΕΘ

 
Αθήνα
Στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και του 1 ευρώ ανά συνταγή προχωρεί, πιθανότατα από την 1η Μαρτίου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρινίζει ότι η κατάργηση αφορά όσους πολίτες έχουν ΑΜΚΑ. 

Παράλληλα, ανακοινώνει προσλήψεις για τη λειτουργία του συνόλου των κλινών εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) τον Μάιο, ενώ δηλώνει ότι επανεξετάζονται θέματα, όπως οι συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε το Δημόσιο να πληρώνει μόνο πράξεις που δεν γίνονται στο ΕΣΥ.

Τέλος, διαμηνύει πως θα μπει τέλος «στο μεγάλο πάρτι αναλώσιμων και φαρμάκων».

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα όργανα για τους συμβεβλημένους ¨ιδιώτες παρόχους¨. Αυτή τη στιγμή μιλάνε για τις ιδιωτικές κλινικές, σε λίγο θα μιλήσουν για τα ιδιωτικάδιαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια και τέλος θα φτάσουν και στους ιδιώτες ιατρούς. Προσωπική μου άποψη? Πρέπει από τώρα να σταματήσουμε την ¨συνεργασία¨ μας με ένα αφερέγγυο κράτος παρά να περιμένουμε να μας πετάξει αυτό έξω αφού πρώτα μας έχει καταληστέψει και ξεζουμίσει οικονομικά και ηθικά. Έχουμε όμως τα κότσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι ο υπουργός ζει σε άλλη χώρα,δεν φτάνει που το κράτος έχει φεσώσει όλες τις ιδιωτικές κλινικές,θέλει να τους κόψει και τις συμβάσεις,λες και έχει τη δυνατότητα να περιθάλπτει τους ασφαλισμένους του στα δημόσια νοσοκομεία,ειδικά τους χρονίως πάσχοντες.
    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άπειρες ιδιωτικές κλινικές που φυτοζωούν εξαιτίας της καθυστέρησης των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία.Αν κόψει και τις συμβάσεις θα κλείσουν όλες σε μία ημέρα ενώ το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με τους νοσηλευόμενους θα είναι τεράστιο.Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον υπουργό να μην εκτίθεται έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αποψη αυτη θα επρεπε να ισχυσει ηδη απο 2012 ομως για λογους που ξερουμε + την ματαιοδοξη βλακεια +βλακωδη ματαιοδοξια των διαγνωστικων φωστηρων
    εχουμε υποστει μικροι μεγαλοι την απολυτη ηττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή