Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Έρχεται τεστ «απομάκρυνσης» για τους Διοικητές των νοσοκομείων! Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μπορεί οι διοικητές των νοσοκομείων που διορίσθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση να αρνούνται να παραιτηθούν, παρότι τους ζητήθηκε από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όμως η ηγεσία του υπουργείου υγείας έχει στα σκαριά σχέδιο για την απομάκρυνσή τους.

Όλους τους τρόπους για την απομάκρυνση των διοικητών που διορίσθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνέχισης της συνεργασίας τους με το ΕΣΥ, εξετάζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στόχος να φύγουν όσοι δεν διοικούν σωστά τα νοσοκομεία αλλά πρωτίστως να αποφευχθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων που σκοπεύουν να διεκδικήσουν μέσω της προσφυγής τους στη δικαιοσύνη αν απολυθούν, οι περισσότεροι διοικητές που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ.

Άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (κλικ ΕΔΩ), ήδη οι περισσότεροι διοικητές και με … «γραμμή» από τη Λεωφόρο Συγγρού, έχουν έτοιμο σχέδιο μέσω νομικών γραφείων για τη διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών ποσών με το επιχείρημα της παράνομης απόλυσης.

Κάτι που προβλημάτισε δεόντως τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ετοίμασε το δικό της σχέδιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, οι διοικητές των νοσοκομείων θα αλλάξουν με τη νόμιμη διαδικασία. Και ποια είναι αυτή; Θα κληθούν να δώσουν αναλυτικές πληροφορίες για το έργο τους στο νοσοκομείο που διοικούν, τόσο σε ότι αφορά στα οικονομικά όσο και για τη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Όλοι οι διοικητές στο πλαίσιο αυτό θα περάσουν από την πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης που είχε συσταθεί με νόμο από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Στην πενταμελή επιτροπής αξιολόγησης, οι διοικητές θα δώσουν εξηγήσεις για όσα έκαναν αλλά και για όσα δεν έκαναν στο διάστημα της παραμονής τους στο ΕΣΥ.

Άλλωστε είχαν υπογράψει και «μνημόνια» συνεργασίας με το σύστημα επί υπουργίαςΆδωνι Γεωργιάδη, τα οποία θα πρέπει να έχουν τηρήσει κατά γράμμα.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας που αναζητά μέρες τώρα τον νομικό τρόπο για την αξιολόγηση και απομάκρυνση ουσιαστικά των «γαλάζιων» διοικητών των νοσοκομείων, φαίνεται πως έχει βρει τελικά τον τρόπο αυτό για να αποχαιρετήσει ορισμένα γαλάζια στελέχη των νοσοκομείων.

Βέβαια αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν πως δε θα απομακρυνθούν όλοι καθώς θα μείνουν όσοι «τα έχουν πάει καλά», όπως λένε χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr.
Στο πλαίσιο πάντως της διατήρησης ορισμένων διοικητών ειδικά της περιφέρειας, αναμένεται να υπάρξει και γύρος επαφών με τοπικούς παράγοντες για να διαπιστωθεί πόσο ικανοποιημένοι είναι οι ασθενείς από τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Αυτοί όμως που φαίνεται πως θα αλλάξουν με βεβαιότητα, είναι οι διοικητές τωνμεγάλων και σημαντικών για το ΕΣΥ νοσοκομείων της Αττικής, έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της οδού Αριστοτέλους.
Όλα δείχνουν πως για τα νοσοκομεία αυτά θα επιλεγούν μάνατζερ που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως πριν γίνουν οι αλλαγές σε πρόσωπα των νοσοκομείων, θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι νέοι περιφερειάρχες Υγείας (ΔΥΠΕ) κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες καθώς έχουν βρεθεί ήδη τα επτά πρόσωπα αλλά και οι επτά αναπληρωτές, που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου