Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ξανθός: Σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό

Στόχος του υπουργείου Υγείας δεν είναι να τοποθετήσει έναν κομματικό στρατό στο σύστημα και πως το κριτήριο επιλογής θα είναι η εντιμότητα και η αξιοκρατία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

IATRONET.GR

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός σχεδίου έκτακτης ενίσχυσης των δημόσιων δομών με ανθρώπινο δυναμικό, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης, ο Ανδρέας Ξανθός (φωτό) διαπίστωσε ότι οι μονάδες του ΕΣΥ βρίσκονται στα πρόθυρα λειτουργικής κατάρρευσης, εξαιτίας των ελλείψεων.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομείων ανέφεραν στον αναπληρωτή υπουργό ότι – με χαμηλό κόστος – μπορούν να αυξηθούν αισθητά οι δείκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Για τις διοικήσεις, είπε ότι θα αξιολογηθούν και ακολουθήσουν αλλαγές.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι στόχος του υπουργείου Υγείας δεν είναι να τοποθετήσει έναν κομματικό στρατό στο σύστημα και πως το κριτήριο επιλογής θα είναι η εντιμότητα και η αξιοκρατία.

Εισιτήριο

Δεν έκανε κανένα σχόλιο για την κατάργηση του “εισιτηρίου” των 5 ευρώ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το 1 ευρώ ανά συνταγή του ΕΟΠΥΥ, παραπέμποντας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες θα είναι ισότιμη, ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου