Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Καλός Φεβρουάριος για τον ΕΟΠΥΥ

ΑΥΓΗ. Τόπο φαίνεται ότι έπιασε η εντολή του υπουργού Υγείας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΠαναγιώτη Κουρουμπλή προς τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, προκειμένου να αυξηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα η ροή της απόδοσης των εισφορών Υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην "Αυγή" ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, η ροή της απόδοσης των εισφορών Υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ έχει ήδη ανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα, τέτοια που καθιστούν τον Οργανισμό ικανό να ανταπεξέλθει με επάρκεια έναντι των οικονομικών του υποχρεώσεων για τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο Δημήτρης Κοντός εξηγεί στην "Αυγή" ότι ο ΕΟΠΥΥ θα εξοφλήσει τον Φεβρουάριο τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας για τις εκτελεσμένες συνταγές ενός μήνα, ενώ θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες πληρωμές του, χωρίς, μάλιστα, ο Οργανισμός να χρειαστεί "ένεση" έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης, πέραν της τακτικής του επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιχορήγηση η οποία φτάνει τα 43 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου