Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Γραφεία εξυπηρέτησης του πολίτη εντός του ΕΣΥ σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας



Γραφεία εξυπηρέτησης του πολίτη εντός των νοσκομείων και επανεργοποίηση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών του ΕΣΥ, σχεδιάζει η ηγεσία του υπουεγείου Υγείας, όπως προκύπτει από την συνάντηση που είχε την Πέμπτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με τη Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού και τον Βοηθό Συνήγορο για την Κοινωνική Προστασία, Χρήστο Ιωάννου. 

Ειδκκότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν στις παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη σε θέματα Υγείας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυσλειτουργίες του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών του ΕΣΥ του οποίου η επανενεργοποίηση, όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Ο Αν. Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να επανασχεδιαστούν και να αναβαθμιστούν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη που λειτουργούν στα Νοσοκομεία ώστε να λειτουργούν ως Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή.

«Επεξεργαζόμαστε σχέδια για τη στελέχωση, την οργάνωση και το πλαίσιο αρμοδιοτήτων αυτών των γραφείων με στόχο οι πολίτες να έχουν έναν σημαντικό σύμμαχο απέναντι στο σύστημα Υγείας που ενίοτε δεν σέβεται τα δικαιώματά τους. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε την αρωγή του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε αυτό το αντικείμενο».

Η κυρία Κ. Σπανού και ο κ. Χ. Ιωάννου ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόθεση του Αν. Υπουργού επισημαίνοντας ότι πράγματι ο σχεδιασμός ενός δικτύου που θα πληροφορεί και θα επιλύει προβλήματα δυσλειτουργίας του δημόσιου Συστήματος Υγείας, θα συμβάλλει καθοριστικά στην πληροφόρηση και στην προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου