Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Υπέρ του εξορθολογισμού στην παροχή περίθαλψης ο ΙΣΑ

Υπέρ του εξορθολογισμού στην παροχή περίθαλψης, χωρίς όμως να διακινδυνεύσει η άμεση κάλυψη όλων των ασφαλισμένων και η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ιατρού, τίθεται ο ΙΣΑ.

Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του, τοποθετούμενος επί των δηλώσεων του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με την κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε γνώση των δηλώσεων σας που αφορούν στην κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, από τις οποίες διαφαίνεται πως θα υπάρξουν αλλαγές στην παροχή περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Βεβαίως επιθυμούμε να σας ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΙΣΑ είναι υπέρ του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του Οργανισμού ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα παράνομης κερδοσκοπίας εις βάρος του ΕΟΠΥΥ».

Σε κάθε περίπτωση ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει η τροποποίηση του συστήματος αποζημίωσης να γίνει με προσεκτικό σχεδιασμό, ώστε να μην διακινδυνεύσει η υγεία των ασφαλισμένων, διατηρώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ιατρού.

Τέλος, διευκρινίζει ότι τάσσεται υπέρ της εξαγγελίας του υπουργείου περί αρχικής αποζημίωσης των κλινικών από τις ασφαλιστικές εταιρείες και μετά από τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου