Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Παραιτήσεις και από το Ωνάσειο ζήτησε ο Κουρουμπλής! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σε αλλαγή όλων των προσώπων που σήμερα στελεχώνουν την υγεία επιχειρεί να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ.Κουρουμπλής μετά την προφορική παραίτηση που ζήτησε από τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας (μέσω των περιφερειαρχών Υγείας), ζητά τώρα και τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Άλλωστε το κέντρο μπορεί να λειτουργεί ουσιαστικά με ιδιωτικά κριτήρια αλλά είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας ενώ χρηματοδοτείται και με αρκετά εκατομμύρια το χρόνο.
Ωστόσο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει δύο αγκάθια να αντιμετωπίσει: έχει ζητήσει παραιτήσεις από τους διοικητές χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει στη διάθεσή του έτοιμα στελέχη για να αντικαταστήσει τις θέσεις.

Αλλά από την άλλη οι διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων δεν προτίθενται να παραιτηθούν βλέποντας με …ωραίο μάτι μια γερή αποζημίωση λόγω της τριετούς σύμβασης που έχουν με το ΕΣΥ.

Όπως έχει γράψει το HealthReport.gr (Πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ), οι περισσότεροι διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων αρνούνται να δώσουν τις παραιτήσεις τους καθώς επιδιώκουν να προσφύγουν στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωσεις.

Από την άλλη πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως κι άλλα στελέχη δημοσίων οργανισμών δεν προτίθενται να παραδώσουν τα κλειδιά των φορέων τους μετά και από … «γραμμή» που έχει δοθεί από τη Συγγρού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά νομικό τρόπο να ξεπεράσει το σκόπελο και να αλλάξει τα πρόσωπα ειδικά στα νοσοκομεία καθότι υπάρχει η ανησυχία πως το δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις.

Εξάλλου και στο παρελθόν διοικητές που είχαν απομακρυνθεί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και εισέπραξαν μπόλικο ρευστό…
Στο μεταξύ όμως δυσκολία υπάρχει και στην αντικατάστασή τους καθώς ο νόμος προβλέπει πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα λίστα μετά τη διαδικασία αξιολόγησης που είχε γίνει ή να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

1 σχόλιο:

  1. Και μια φιλική και καλόβουλη παρατήρηση,ποτε δεν κατανόησα την ανάγκη αλλαγής ολου του διοικητικού μηχανισμου σε καθε αλλαγή κυβέρνησης, θα εβλεπα ομως πιο πρακτικό να γινεται ενδελεχής ελεγχος και να αποζημιώνουν οι εμπλεκόμενοι για ολες τις ρεμούλες που προκαλούν ζημιά στον καθε οργανισμό και κατ επέκτασιν στο δημόσιο.φιλικά πρός όλους Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή