Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη για τον ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Υγείας

ΤΟ ΒΗΜΑ
Το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία δεν δίνουν τις εισφορές που απαιτούνται στον ΕΟΠΥΥ

Διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους φορέων και γιατρών έχουν τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ένα από τα θέματα που τους απασχολεί είναι ο ΕΟΠΥΥ.

Ο Οργανισμός θεωρείται μεγάλο αγκάθι για όλες τις κυβερνήσεις από τη σύστασή του, αφού το έλλειμμά του αγγίζει τα 900 εκατομμύρια ευρω.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και τέθηκε εκ νέου το πρωί της Παρασκευής σε σύσκεψη που έγινε στην Αριστοτέλους με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό και τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία δεν δίνουν κάθε μήνα τις εισφορές που απαιτούνται στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα το έλλειμμα του Οργανισμού να μεγαλώνει. Βεβαίως ο κ. Σπυρόπουλος και οι άλλοι διοικητές υποστηρίζουν ότι τα έσοδα των Ταμείων έχουν μειωθεί και ως εκ τούτου δεν μπορούν να δίνουν τα χρήματα που απαιτούνται κάθε φορά στον ΕΟΠΥΥ. Διαφορετικά μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη δυσκολία στην καταβολή των συντάξεων. «Πρέπει υπάρξει μεγαλύτερη ενίσχυση των Ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό», φέρεται να είπε ο κ. Σπυρόπουλος στους υπουργούς.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνάντηση απουσίαζε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης, κάτι το οποίο δείχνει την πρόθεση του κ. Κουρουμπλή να χειριστεί ο ίδιος το δύσκολο αυτό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου