Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Εξηγήσεις Κουρουμπλή για τον θόρυβο από τα περί νοσηλείας ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

''Εννοούσα ότι θα καλύπτουμε τα ίδια με τις ασφαλιστικές εταιρείες'', δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας.
ΙΑΤRONET


Δεν τίθεται θέμα με την κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο Mega, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι δεν θα πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος της νοσηλείας το κράτος, στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει και ιδιωτική ασφάλιση:

“Ήταν μία ιδέα, μία σκέψη που ακούστηκε σε μία συνάντηση”, σημείωσε ο υπουργός, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, όταν ο ασθενής έχει και ιδιωτική ασφάλιση, η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία αφήνει το ασφαλιστικό του Ταμείο να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης νοσηλείας και αυτή καλύπτει πολύ λιγότερα.
Κράτος

“Βολεύτηκαν σε αυτό το καθεστώς οι ασφαλιστικές εταιρείες, αφήνοντας το κράτος να πληρώσει και στη συνέχεια να δώσουν ό,τι περισσέψει”, σχολίασε ο υπουργός Υγείας, για να αναφέρει:

“Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται υποανάπτυκτος καπιταλισμός. Ρωτήστε να δείτε τι γίνεται στην Ισπανία”...

Η Ελλάδα – είπε – κατέχει την πρώτη ευρωπαϊκή θέση σε ιδιωτικές δαπάνες νοσηλείας.

Μαγνητικός

Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε παράδειγμα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου το νοσοκομείο προμηθεύτηκε σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος δεν λειτουργεί, παρά το ότι έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό.

“Ποιος ωφελείται από αυτό;”, αναρωτήθηκε: “Ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας”;

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου