Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 
Αποφ. ΕΔ: 538/2014 
Τηλ. 6948112034 και 6977237383 FAX: 2110193982 

Αθήνα, 5/2/2015 
Αρ. Πρωτ.: 7/2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

1. Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΠΑΑ συστήνει σε όλα τα μέλη του και σε όσους ιατρούς – οδοντιάτρους της 1ης και 2ης ΥΠΕ, όπου έχει εκδοθεί το ΦΕΚ αξιολόγησης και ένταξης σε βαθμό κλάδου ΕΣΥ και ενδιαφέρονται πραγματικά και όχι προσχηματικά για την εξέλιξή τους στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να κάνουν αίτηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ για την εναρμόνιση του μισθολογίου τους στον αντίστοιχο βαθμό όπου έχουν αξιολογηθεί και ενταχθεί, με ότι επιδόματα, τριετίες κλπ. προβλέπει το μισθολόγιο του ΕΣΥ και με αναδρομική εφαρμογή από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ.

Από πληροφορίες μελών του Συλλόγου υπήρξαν Μονάδες Υγείας που αποστείλαμε με FAX το πρότυπο της αίτησης και δυστυχώς δεν έφτασε στα χέρια των συναδέλφων, που έπρεπε!

Τα σχόλια περιττεύουν …

Για το λόγο αυτό και επειδή δυστυχώς πολλά έγγραφά μας , που αποστέλλονται στις μονάδες χάνονται μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο mail : sec.general.pasipaa@gmail.com

2. Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα έγινε στο Υπουργείο, την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, η συνάντηση του Υπουργού Υγείας Κου Κουρουμπλή Παναγιώτη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΠΑΣΙΠΑΑ –ΠΕΔΥ.

Εκτός από την πρόταση εκ μέρους του Υπουργού για συμμετοχή μας στο διάλογο για την υλοποίηση της Υγειονομικής Μεταρρύθμισης, την οποία μετά χαράς αποδεχθήκαμε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού Υγείας τα σοβαρά θέματα, που μας απασχολούν.

Τονίσαμε την ανάγκη της ισότιμης και αξιοπρεπούς πρόσβασης του ασθενή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα σε συνδυασμό με την ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Τονίσαμε ότι το επίκεντρο της κάθε Υγειονομικής Μεταρρύθμισης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενούς και με τι όρους και σχέσεις εργασίας αυτή επιτυγχάνεται. 

Παραδώσαμε Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα τους Ιατρών – Οδοντιάτρων Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης του ΠΕΔΥ 

· Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης σε βαθμό και κλάδο ΕΣΥ και των ΕΠΤΑ ΥΠΕ της χώρας χωρίς καμία καθυστέρηση. 

· Άμεση ρύθμιση μισθοδοσίας με αναδρομική ισχύ.

· Νομοθετική ρύθμιση για την 20/ετία και επαναξιολόγηση των συναδέλφων, που πληρούν τα κριτήρια.

· Ισότιμη εργασιακή σχέση όλων των Ιατρών- Οδοντιάτρων της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι εργασιακές ανισότητες στους ΙΔΙΟΥΣ εργασιακούς χώρους.

· Διαδικασία εξέλιξης των Ιατρών- Οδοντιάτρων, που θέλουν να μετακινηθούν σε νοσοκομεία. 

· Κάλυψη των αναγκών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και αντιστροφή του κλίματος μετανάστευσης των νέων συναδέλφων.

· Πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία των εργαστηρίων( μικροβιολογικών- ακτινολογικών).

· Κτιριακή επάρκεια και κάλυψη των πληθυσμιακών αναγκών.

· Συμμετοχή στα ΚΕΠΑ με ισότιμη κατανομή ώστε να μην παρακωλύεται η λειτουργία των μονάδων.

Συνάδελφοι ο Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή και κατανόηση τις θέσεις μας, έδειξε βαθιά γνώση των θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΙΠΑΑ

Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτου Αθανάσιος 

Η Γενική Γραμματέας 

Δανδάλη Ροδάνθη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου