Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο!Κόβουν τη συνταγογράφηση στους νευροχειρουργούς-Γιατί δεν μπορούν να γράφουν εξετάσεις

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη - HEALTH REPORT

Σε μία αψυχολόγητη και χωρίς λογική απόφαση, προχώρησε η ΗΔΙΚΑ, αφαιρώντας το δικαίωμα να συνταγογραφούν ηλεκτρογραφήματα και αγγειογραφίες οι νευροχειρουργοί.

Την έντονη αντίδραση των νευροχειρουργών προκάλεσε η απόφαση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), να τους αφαιρέσει το δικαίωμα συνταγογράφησης ηλεκτομυογραφημάτων και αγγειογραφιών.

Αιφνιαστικά και χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση πέταξε εκτός συστήματος τους νευροχειρουργούς από βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αγγειογραφίες και ηλεκτρομυογραφήματα.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα περιστατικά εγκεφαλικών αιμορραγιών και παθήσεων σπονδυλικής στήλης, περιφερικών νεύρων και πάσης φύσεως, επείγοντα και τακτικά, ανατίθενται πλέον στους Νευρολόγους.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΗΔΙΚΑ , προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια. Παρόμοιο πρόβλημα είχαν και άλλες ειδικότητες όπως οι ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι, οι οποίοι εν μία νυκτί αποκλείστηκαν από το δικαίωμα συνταγογράφησης σε ογκολογικούς ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου