Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΟΟΣΑ στη Βρετανία: Μη μειώσετε τις δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία!

Λιτότητα ναι, όχι όμως μείωση δαπανών σε Υγεία και Παιδεία γιατί οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση, έκρινε πως είναι σωστό ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη Βρετανία. Την πρόταση αυτή στηρίζουν και τα βασικά κόμματα ενόψει των βρετανικών εκλογών του Μαΐου.

Τις μεταρρυθμίσεις μείωσης δημοσιονομικού ελλείμματος θα πρέπει να...

... συνεχίσει η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας, μετά τις εθνικές εκλογές (7 Μαΐου 2015), όπως έκρινε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Αναλυτικότερα, ωστόσο ο ίδιος οργανισμός ανέφερε ότι: «πιθανόν να χρειαστεί η επανεξέταση της απόφασης, να εξαιρεθούν από τις μειώσεις των δαπανών οι τομείς της υγείας και της παιδείας». Μάλιστα στις 7 Μαΐου 2015 που θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Βρετανία, αναμένεται ότι θα είναι οι πιο αμφίρροπες και απρόβλεπτες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, ενώ τα βασικά κόμματα υπόσχονται να μη μειώσουν τις δαπάνες για τα σχολεία ή την υγεία. Όμως η επιλογή αυτή θα σημάνει απαράδεκτα υψηλές περικοπές σε άλλους τομείς, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

«Η Βρετανία πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής προσαρμογής... και να εξασφαλίσει ότι οι προσπάθειες προσαρμογής γίνονται με δίκαιο τρόπο», επισήμανε ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του.

Πάντως, ο ΟΟΣΑ τόνισε ότι: « η Βρετανία χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα σε έργα υποδομής, ώστε να επιτύχει την αύξηση της παραγωγικότητας, την οποία χαρακτηρίζει απαραίτητη προκειμένου να γίνει η οικονομική ανάκαμψη βιώσιμη».

Στοιχεία από enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου