Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΝΙΚΙ – ΙΣΑ: ΟΧΙ στον διωγμό του ιδιωτικού τομέα της Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουπλής ευαγγελίζεται, χωρίς οικονομοτεχνικά επιχειρήματα και με σχετική προχειρότητα, περικοπές συμβάσεων συμβεβλημένων ιατρών ή και επίσχεση στις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ τόσο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όσο και προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Προφανώς δεν γνωρίζει, ότι οι ιατρικές υπηρεσίες, που παρέχουν οι συμβεβλημένοι ιατροί, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ επιβαρύνουν το Δημόσιο πολύ λιγότερο από τις ίδιες υπηρεσίες στα Δημόσια Νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ.

ΟΛΕΣ οι οικονομοτεχνικές μελέτες δείχνουν ότι το πραγματικό κόστος νοσηλείας στον ιδιωτικό τομέα είναι μικρότερο και επιβαρύνει πολύ λιγότερο τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γεγονός ότι τα κόστη στα δημόσια νοσοκομεία είναι πρακτικά ανεξέλεγκτα ως προς την οροφή τους και οι μόνοι τρόποι εξοικονόμησης είναι ο περιορισμός της ποιότητας και ο έλεγχος των προμηθειών. Τον περιορισμό της ποιότητας σίγουρα δεν επιθυμεί ούτε ο ασθενής αλλά ούτε και ο Υπουργός. Ο έλεγχος των προμηθειών και η βελτίωση της σχέσης κόστους-αποδοτικότητας είναι αυτονόητα και θεμιτά, κι εκεί θα πρέπει να ρίξει το βάρος το Υπουργείο και όχι σε οριζόντιες περικοπές συμβάσεων.

Εάν ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ δεν απολαμβάνει παροχές και από τον ιδιωτικό τομέα, γεννιέται το εύλογο ερώτημα, γιατί να υποχρεώνεται να ασφαλίζεται σε αυτόν; Ας απελευθερώσει λοιπόν ο κ. Υπουργός όλους όσους επιθυμούν να έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας από την υποχρεωτική ασφάλιση και στον ΕΟΠΥΥ και μετά ας αποφασίσει να μην τους παρέχει τις παροχές που δικαιούνται οι ασφαλιζόμενοι του.

Η Νέα Ιατρική Κίνηση θεωρεί την πρόθεση του Υπουργού απαράδεκτη και διαβλέπει τον κίνδυνο αναταραχής στον ιατρικό κόσμο και επιδείνωση της συμφόρησης των Δημόσιων Νοσοκομείων χωρίς να έχει κανένα θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και με επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Είμαστε στη διάθεση του κ. Υπουργού να συζητήσουμε και να εισηγηθούμε ορθολογισμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, που και δημόσιο χρήμα θα εξοικονομήσουν αναβαθμίζοντας το ΕΣΥ – ΠΕΔΥ, αλλά και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών θα βελτιώσουν τόσο στον Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Γραφείο Τύπου ΝΙΚΙ – ΙΣΑ

1 σχόλιο:

  1. Και εμεις μαζεύουμε το χαρτομάνι !!! το οποίο θα το κάνουμε χαρτοπόλεμο !! κορόιδαααα!! Κανείς δε μιλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Κοιμηθείτε κύριοι ΠΑΣΙΔΙΚ-ΠΟΣΙΠΥ-ΠΕΕΒΙ μην ασχολείσθεεεεε !! Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ και αν θα κάνει συμβάσεις ή όχι - με ενδιαφέρει για την δουλειά που κάνουμε τωρα και κάθε μερα που περνά αν θα πληρωθούμε - επιτέλους ας σταματήσει αυτή η κοροιδία.ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή