Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Φρένο ΕΟΠΥΥ, στην "ανεξέλεγκτη" χρήση των βιβλιαρίων ασθενείας

HEALTH VIEW.GR

«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη ....κυκλοφορία των βιβλιάριων ασθενείας, που διευκολύνει παράτυπες συμπεριφορές - όπως συνταγογράφηση εν αγνοία του ασφαλισμένου- επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. 

Με εγκύκλιο προς όλους τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας, ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύεται η χρήση του βιβλιαρίου για όσο διάστημα ο ασθενής νοσηλεύεται. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, « η Νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μόνο στα συμβεβλημένα με τον Φορέα Ιδρύματα. Κατά την εισαγωγή του ο ασφαλισμένος υποχρεούται να προσκομίσει βιβλιάριο ασθενείας και απαγορεύεται η χρησιμοποίησή του για όσο διάστημα αυτός νοσηλεύεται». 

Και διευκρινίζει: «Σε περίπτωση οικογενειακού βιβλιαρίου, όπου είναι απαραίτητη η χρήση του από τα προστατευόμενα μέλη, το βιβλιάριο μπορεί να διατεθεί, αφού υπογραφεί Υπεύθυνη Δήλωση από τον παραλήπτη στην οποία να αναφέρεται ο σαφής λόγος χρησιμοποίησης του και να επιστραφεί εντός 48 ωρών και σαφώς πριν την περάτωση της νοσηλείας, με ευθύνη της κλινικής».

2 σχόλια:

  1. Τα βιβλιάρια θα πρέπει να αντικατασταθούν απο ηλεκτρονική κάρτα μία για κάθε ασφαλισμένο.Οταν χρησιμοποιήται απο τον ασφαλισμένο και γίνονται παροχές θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να λαμβάνει
    έγγραφη ενημέρωση οπως συμβαίνει σε μιά πιστωτική κάρτα.Ετσι πολλά θα αποφεύγονται από επιτήδιους και δεν θα είναι εν αγνοία των ασφαλισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαλτε καρτα και ειδικο μηχανημα που να σου ανοιγει η συνταγογραφηση μονο βαζοντας την καρτα για να μην γινεται συνταγογραφηση μονο με το ΑμΚα και να τελειωσουν τα παραμυθια απο ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή