Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τέλος πλαφόν ΕΟΠΥΥ-τέλος και οι εξετάσεις στις ιδιωτικές κλινικές! Τι άρχισε να εφαρμόζεται



Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη

Με το φόβο ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν μεγάλα ποσά με τη μορφή των υποχρεωτικών εκπτώσεων (claw back) οι ιδιωτικές κλινικές άρχισαν άτυπα να σταματούν τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι το όριο του πλαφόν που έχει ορισθεί, πραγματοποιούν πια δωρεάν εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.
Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι κλινικάρχες για να μην υποχρεωθούν να επιστρέψουν μεγάλα ποσά λόγω της υπέρβασης του πλαφόν διακόπτουν τις εξετάσεις μόλις φθάσει το όριο των χρημάτων που έχει προκαθορισθεί για κάθε κλινική.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr πως οι επικεφαλής των κλινικών έδωσαν πρόσφατα και σχετικές οδηγίες στους γιατρούς ώστε να έχουν το …νου τους.

Κάτι βέβαια καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι οι υποχρεωτικές επιστροφές (claw back) μπορεί να φθάσουν ακόμη και το 55% του συνολικού τζίρου που θα κάνουν οι κλινικές μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Ο «κόφτης» πάντως αφορά κυρίως στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις προληπτικού τύπου και όχι σε εξετάσεις και θεραπείες που σχετίζονται με σοβαρά νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου