Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η αγωνία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι θα κάνει ο Π.Κουρουμπλής



Δήμητρα Ευθυμιάδου - health report

Σε αναμονή βρίσκονται οι δεκάδες γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ για το αν θα τους δώσει η νέα κυβέρνηση άμεσα το πράσινο φως για να επιστρέψουν στο ΠΕΔΥ.

Ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση θα δει άμεσα το θέμα της τακτοποίησης των γιατρών που αποχώρησαν υποχρεωτικά με τις ρυθμίσεις του πρώην υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα ο κ.Κατρούγκαλος επισημαίνει πως θα αποκατασταθούν οι 2.449 ιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν επέλεξαν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ και έφυγαν αναγκαστικά από το σύστημα.

Άλλωστε οι περισσότερες περιπτώσεις των γιατρών δικαιώθηκαν στα δικαστήρια έπειτα από προσφυγές που έγιναν.

Βέβαια η κυβέρνηση έχει δηλώσει προεκλογικά τουλάχιστον πως θα μπορούν να επιστρέψουν όσοι γιατροί το επιθυμούν στο ΠΕΔΥ το οποίο μάλιστα θα υποστεί και ένα «ρετούς» ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης.

Αγκάθι όμως αποτελεί το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά τασσόταν υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και είναι άγνωστο προς ώρας πως θα χειριστεί το θέμα των γιατρών.
Πάντως οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ που πριν είχαν τη δυνατότητα και να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα και να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο παραμένουν σε αναμονή και ευελπιστούν πως σύντομα η υπόθεση θα κλείσει με θετικό τρόπο.

Το γρίφο βέβαια η νέα ηγεσία δεν τον έχει λύσει ακόμη για το πώς θα επανατοποθετηθούν οι γιατροί στο σύστημα και υπό ποιες συνθήκες.
Άλλωστε η επιδίωξη όσοι ενταχθούν στο ΕΣΥ να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις στα νοσοκομεία.

Ενδεικτικό πάντως της αγωνίας των γιατρών που έχουν ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα και με αλλεπάλληλες αξιολογήσεις είναι το γεγονός πως ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης με επιστολή του στον νέο υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή τονίζει πως θα συμβάλει με κάθε τρόπο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος: «Από την πλευρά μας θα συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια σας στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιώνΠρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς όλους τους πολίτες της χώρας. Ελπίδα και αγώνας όλων μας η βελτίωση της περίθαλψης ασφαλισμένων και ανασφάλιστων αλλά και η βελτίωση των εν γένει συνθηκών εργασίας του ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού του ΠΕΔΥ καθώς επίσης και η λύση των εκκρεμοτήτων και η άρση των αδικιών».

4 σχόλια:

  1. Οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που έχουν στήσει στην ουσία τα ιατρεία τους μέσα από το προηγούμενο καθεστώς επιθυμούν να γυρίσουν πίσω διατηρώντας και τα ιατρεία τους,παίρνοντας υψηλούς μισθούς και έχοντας πληρωμένη την ασφάλειά τους,ενώ εκατοντάδες νέοι γιατροί είναι άνεργοι και έχουν διάθεση και φυσικές αντοχές για να δουλέψουν,ενώ μας ενημερώνεται ότι το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ είναι γηρασμένο;;;;Μου κάνει εντύπωση πώς μια αριστερή κυβέρνηση υποστηρίζει αυτές τις θέσεις-ενώ άλλα υποστήριζε προεκλογικά για γιατρούς ΠΑΑ-και πώς θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους "αδικημένους και απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους,ενώ εργάζονταν κανονικά στα ιατρεία τους!Δεν τους έφτασε το χρονικό διάστημα του 1 έτους που έχει μεσολαβήσει από πέρυσι για να αποφασίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ (ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ) ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΣΤΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ, Η ΔΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΑ (ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ) ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορει να συντηρείται η ανισότητα και η υβριδική σχέση απασχόλησης που ταλανίζει τόσα χρόνια την ΠΦΥ. Είναι ή οχι το ΠΕΔΥ Δημόσια Δομή Υγείας όπως το ΕΣΥ, ή το κάνουμε ξέφραγο αμπέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή