Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Διαζύγιο» Κουρουμπλή και ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές κλινικές - Αντίδραση από ΝΔ

Την αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η απόφαση για μη καταβολή νοσηλίων εφεξής
http://www.star.gr/

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει όποιος θέλει να χειρουργηθεί και να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο Star είπε πως σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που θα αποζημιώνονται από το δημόσιο οι ιδιωτικές κλινικές, ενώ σταματά εφεξής και η καταβολή νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ. 

«Θα πρέπει να προηγείται η ιδιωτική ασφάλιση στην πληρωμή και δεύτερο έρχεται το Δημόσιο. Κάποιοι κατόρθωσαν να φορτώσουν όλη την ευθύνη στο κράτος» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. 

Ο Υπουργός ανέφερε πως ο ασθενής θα πρέπει πρώτα να μεταβεί σε δημόσιο νοσοκομείο και μόνο αν η πράξη αυτή δεν μπορεί να γίνει στο ΕΣΥ θα απευθυνθεί σε ιδιωτική κλινική για να αποζημιωθεί.

Οι ιδιωτικές κλινικές τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν επίσημη πρόταση από τον Υπουργό.

Αντίδραση της ΝΔ 

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις με ανακοίνωσή της για την κατάργηση συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών, όπως και για την παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων από τον ελληνικό στρατό. 

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για την εξαγγελία του υπουργού Υγείας σχετικά με την κατάργηση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την κατάργηση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους που θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Κουρουμπλής, αναγκάζοντας χιλιάδες συμπολίτες μας να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο των νοσηλίων.

Επίσης, εξήγγειλε την παραγωγή των γενοσήμων από τον ελληνικό στρατό, οδηγώντας έτσι σε λουκέτο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου