Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ξανθός: Εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή στα φάρμακα

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιφέρουν αλλαγές σε ΠΦΥ, ΕΣΥ και Δημόσια Υγεία ετοιμάζει η Αριστοτέλους.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καταργηθεί το 5ευρο εισιτήριο στο ΕΣΥ. Ωστόσο, η ανάγκη νέας νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση του ενός 1 ευρώ ανά συνταγή, μεταθέτει το εγχείρημα σε δεύτερο χρόνο, εντός όμως του 2015.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού στον ANT1, αμετακίνητη στη δέσμευση της για μείωση της συμμετοχής στη δαπάνη φαρμάκου είναι η κυβέρνηση. Μάλιστα, πρόκειται να επανέλθουν σε μηδενική συμμετοχή ορισμένες κατηγορίες χρονίων νοσημάτων.

Αντίστοιχα, νομοθετική παρέμβαση ετοιμάζεται και για τη Δημόσια Υγεία, για την οποία στη χώρα μας δαπανάται μόλις το 0,15% ΑΕΠ, που αποτελεί το 1/3 του μ.ο. των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, όπως υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Η εκτίμηση του κ. Ξανθού είναι πως θα επιδιωχθεί και η αναμόρφωση τόσο των ΚΕΠΑ, όσο και των παροχών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και της μεθόδου εκτίμησης των ποσοστών αναπηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου