Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο πρωθυπουργός για την Υγεία

Ο κ. Τσίπρας έδωσε προτεραιότητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε την Κυριακή ο πρωθυπουργός τα όσα έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Υγείας.

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές ρυθμίσεις εξελίχθηκαν σε μία πραγματική υγειονομική τραγωδία.

Η πρωταρχική αποστολή της κυβέρνησης – τόνισε – είναι διπλή:

Να επουλωθούν οι πληγές που προκάλεσε στο σώμα της κοινωνίας η πολιτική των μνημονίων, ώστε να πάψει να υφίσταται ο θεσμικός και λειτουργικός αποκλεισμός της πλειοψηφίας των πολιτών από την πρόσβαση στην Υγεία.

Να υλοποιηθεί ένα σχέδιο εξάλειψης των διαχρονικών παθογενειών του συστήματος Υγείας.

Δωρεάν

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, θα οικοδομείται ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας, με τα εξής εργαλεία:

Την ανάσχεση ροής δημόσιων πόρων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Την ουσιαστική στήριξη των δομών Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Τη δημοκρατική αναδιάρθρωση της διοίκησης του συστήματος.

Προτεραιότητα – είπε ο κ. Τσίπρας – είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

Φαρμακευτικές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμεί, το οποίο ταιριάζει με εκείνο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Η ανάπτυξη - είπε - δεν έρχεται με μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους, αλλά με έμφαση στην καινοτομία και την ποιότητα.

Δ.Κ.

4 σχόλια:

  1. Την ανάσχεση ροής δημόσιων πόρων προς τον ιδιωτικό τομέα.??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μου ντε;;; Άντε τώρα να καταλάβεις τί εννοεί ο "ποιητής"!!! Ας μιλήσει λίγο πιό εξειδικευμένα ο πρωθυπουργός και να μας πει αν θα εκτελέσουμε για ακόμα ένα χρόνο εξέτασεις από τη φτωχή τσεπούλα μας!!! "Ιεραπόστολοι" για ακόμη ένα χρόνο; Θα γίνουμε δικαιούχοι για δωρεάν ρεύμα και συσσίτιο δηλαδή; Ο Θεός να σας δώσει τη Θεία Φώτιση...

      Διαγραφή
  2. Eiναι στην κοσμαρα τους....Να πηγαινουν στις ανυπαρκτες Δημοσιες Δομες για να παψουμε να αιμοραγουμε .....αλλα που τετοια τυχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως να είστε σίγουροι συνάδελφοι, πως την μερίδα του λέοντος στις ροές δημόσιων πόρων προς τον ιδιωτικό τομέα την έπαιρναν οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας. Αυτή ήταν και η επιδίωξη της προηγούμενης κυβέρνησης που υπηρέτησε πιστά. Συνεπώς καθόλου δεν είναι στην κοσμάρα τους και βέβαια η θεία φώτιση πάντα χρειάζεται. Το ζητούμενο για μας, για όσους δηλ. δεν είναι τα μεγάλα συμφέροντα στην υγεία, είναι να βοηθήσουμε να αντιστραφεί αυτή η πορεία, να εξοικονομηθούν χρήματα που κατασπαταλώνται με τους γνωστούς τρόπους (εξετάσεις μαϊμού, υπερσυνταγογράφηση προς γιατρούς, Κέντρα Αποκατάστασης, κλπ, υπέρβαση δυναμικότητας κλινικών κλπ, κλπ, ώστε να μείνουν χρήματα και για τους "μικρούς" που δουλεύουν τίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή