Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Υπ.Υγείας: «Θα είμαι αμείλικτος με τη διαφθορά των γιατρών»! Τι είπε για προσλήψεις



Γράφει: Δωροθέα Γαληνού

Αποφασισμένος να χτυπήσει τη διαφθορά στο ιατρικό σώμα εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.

Στη διασύνδεση όλων των πληροφοριακών συστημάτων της Υγείας, στο νέο TAXISδηλαδή που θέλει να δημιουργήσει, φαίνεται πως στηρίζει τις προσπάθειες του οΠαναγιώτης Κουρουμπλής για να χτυπήσει τη διαφθορά στο ιατρικό σώμα.

Ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας κάλεσε τους εκπροσώπους του κλάδου να συμβάλουν στο έργο αυτό λέγοντας πως θα πρέπει να είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. «Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών. Θα αγωνιστώ παράλληλα και για την αξιοπρέπεια του κλάδου των ιατρών, αλλά όπου εντοπίζεται διαφθορά θα είμαι αμείλικτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σε ότι αφορά τις άμεσες προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού που ζήτησε ο ΙΣΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως έχει ήδη δώσει οδηγία στον ΑΣΕΠ για την ενεργοποίηση παλαιότερων διαγωνισμών με σκοπό την πρόσληψη 1.000 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Σε ότι αφορά πάντως τη πρόσληψη επικουρικών γιατρών αυτή θα γίνει σταδιακά καθώς όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (Κλικ ΕΔΩ), εξετάζονται νέα κίνητρα όπως η παράταση των συμβάσεων των επικουρικών για 3 χρόνια τόσο στοΕΣΥ όσο και στο ΠΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου