Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Στο μικροσκόπιο των αρχών οι μεγαλογιατροί με «χρυσές» καταθέσεις! Ποιοι ακριβώς θα ελεγχθούν

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνουν τις επόμενες ημέρες τις καταθέσεις πολλών μεγαλογιατρών οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομικών και συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αλλά και τους γιατρούς που δε δίνουν αποδείξεις.

Στόχος να εντοπισθούν και να πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου, όσοι θησαύρισαν με διαφθορά και μαύρο χρήμα. Η «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου στους περισσότερους υπουργούς αλλά και στο πλαίσιο της δέσμευσης μας στους δανειστές είναι, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, να εντατικοποιηθεί το …ξεσκόνισμα για όσους υπάρχουν ενδείξεις ή ακόμη και αποδείξεις πως κέρδισαν χρήματα από τον τομέα της Υγείας μέσω παρατυπιών και φυσικά χωρίς να φορολογηθούν.

Ιατρεία χωρίς… αποδείξεις

Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με τις ελεγκτικές οικονομικές υπηρεσίες και τις δικαστικές αρχές, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων σε λογαριασμούς γιατρών τόσο των δημοσίων νοσοκομείων όσο και ιδιωτών.
Ταυτόχρονα όπως λένε πηγές στο HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο και για τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και ειδικά τους ιδιώτες γιατρούς, καθώς πλέον είναι σε όλους γνωστό πως πολλοί γιατροί εξετάζουν ασθενείς χωρίς να δώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις.

Μάλιστα στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν ειδικά όσοι πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις ή μικροεπεμβάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία όπως π.χ. αισθητικές επεμβατικές διαδικασίες, χρεώνοντας κανονικά τους ασθενείς χωρίς όμως τα απαραίτητα παραστατικά.

Και βέβαια πρώτοι στη λίστα των ελέγχων αναμένεται να μπούνε οι πλαστικοί χειρουργοί που με βάση τις πληροφορίες που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τις καταγγελίες που έχει στα χέρια της –όπως λένε πληροφορίες τουHealthReport.gr- είναι πρωταθλητές στις ιατρικές πράξεις χωρίς αποδείξεις.

2 σχόλια:

  1. παντως στην ΕΛΛΑΔΑ για οτι γινεται,οι γιατροι ειναι υπευθυνοι!και επισης σε αυτη τη χωρα θα πληρωνουμε παντα οι ιδιοι και οι ιδιοι.και βρειτε αλλους τροπους να φορολογειτε τους επαγγελματιες. η αποδειξη πεθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ. ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥς ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥς ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΞΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ 60-70%

    ΑπάντησηΔιαγραφή