Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γιατροί Νίκαιας: Φτιάξτε τον αξονικό ή εφημερίες τέλος!


Γιατροί Νίκαιας: Φτιάξτε τον αξονικό ή εφημερίες τέλος!

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη - 
HEALTH REPORT

Στην αντεπίθεση περνούν οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας. Κινητοποιήσεις αλλά και αποχή από την εφημερία αποφάσισαν κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Την αδυναμία να μπει σε πρόγραμμα εφημερίας το Γενικό Κρατικό Νικαιας, χωρίς τη συνδρομή αξονικού τομογράφου, διατυπώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση του μηχανήματος και προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν την εφημερία του Σαββάτου.

Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τον σύλλογο εργαζομένων στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου, το πρωί της Παρασκευής αλλά και του Σαββάτου. Επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και στο γραφείο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζητώντας μάλιστα και την απομάκρυνση του.

Όπως δηλώνουν, εφ’όσον δεν έχει επισκευαστεί ο αξονικός τομογράφος έως το πρωί του Σαββάτου 7/2/2015, κρίνουμε ότι το νοσοκομείο μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕΙ.

Η εφημέρευση και υποδοχή βαρέως πασχόντων υπό τέτοιες συνθήκες, συνιστά έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Να σημειώσουμε ότι στο πλευρό των γιατρών βρίσκεται και ο διοικητης του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Πεταλάς ο οποίος αρνήθηκε να »υπακούσει» στην εντολή του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Αθανάσιου Παπαρούπα , να διεξαχθεί ΕΔΕ, μετά τις καταγγελίες του γιατρού και γνωστού συνδικαλιστή, Πάνου Παπανικολάου, για εφιαλτική εφημερία στο νοσοκομείο στις 30 ιανουαρίου εξαιτίας σοβαρής βλάβης του αξονικού τομογράφου.

Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν πάντως την άμεση απομάκρυνση του κ. Παπαρούπα από την θέση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κάνοντας λόγο για κάκιστη κοινωνική συμπεριφορά και πλήρη αδυναμία επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου