Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σταδιακά οι αλλαγές στα πρόσωπα

Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Τη μια συνάντηση μετά την άλλη έχει τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε ΠΦΥ, Νοσοκομεία και εποπτευόμενους φορείς, οι επικεφαλής των οποίων αναμένεται να αντικατασταθούν άμεσα.

Σε ρυθμούς προγραμματικών δηλώσεων θα κινείται αυτή την εβδομάδα και το Υπουργείο Υγείας, με την ηγεσία της Αριστοτέλους να έχει σηκώσει τα μανίκια και να ετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποτελέσει, λοιπόν, το σημείο εκκίνησης για τις αλλαγές και σε διοικητικό επίπεδο. Το περιβάλλον του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ξεκαθαρίζουν πως οι όποιες αντικαταστάσεις, που αναμένεται να είναι σαρωτικές, θα γίνουν σταδιακά. Δεν επείγουν οι αλλαγές, σε αυτή τη φάση, ξεκαθαρίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών δεν έχουν ακόμα υποβάλλει παραιτήσεις, ενώ η Αριστοτέλους πρόκειται να ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα στην αντικατάσταση των επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων 

Συγκεκριμένα, προτεραιότητα έχουν οι Φορείς «κλειδιά», δηλαδή τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ, τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΑΒ.

Μετά θα ακολουθήσουν οι ΔΥΠΕ και τέλος οι διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ερωτώμενος σχετικά, στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ, ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε πως οι παραιτήσεις προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων είναι πρακτική που πρέπει να τηρείται. "Έρχεται μια νέα κυβέρνηση, με εντελώς άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς προσανατολισμούς και νομίζω ότι όλοι πρέπει να τη διευκολύνουν και να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή της", διευκρίνισε.

Πάντως, όπως κατέστη σαφές, τα νέα πρόσωπα αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους από την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν εξαίρεση να αποτελέσει ο ΕΟΠΥΥ, όπου επόμενος πρόεδρος του Οργανισμού φέρεται να είναι ο Οδυσσέας Βουδούρης, από το ΣΥΡΙΖΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου