Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Επανεξετάζονται οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους Ιδιώτες

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Συναντήσεις επί συναντήσεων συνεχίζει να έχει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκαν χθες, κυρίως με σωματεία εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, με τον ΕΟΠΥΥ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Οι δύο άνδρες συναντούσαν εκπροσώπους εργαζομένων και επιστημονικών οργάνων στα γραφεία τους. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είδε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών–Λογοθεραπευτών και έδωσε οδηγία να κατατεθούν συγκεντρωτικά τα αιτήματα όλων των συλλόγων λογοθεραπευτών, ώστε το ΚΕΣΥ να γνωμοδοτήσει, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Πανελλήνιου οργάνου για άμεση τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος.

Στη συνάντηση του Ανδρέα Ξανθού με το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι όροι των υπαρχουσών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τον ιδιωτικό τομέα θα επανεξεταστούν άμεσα.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, οι μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ πρέπει να ενισχυθούν και να αποτελέσουν οργανικά στοιχεία της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και του ΕΣΥ. Μάλιστα, τόνισε ότι επιδίωξη είναι η λειτουργική αναβάθμιση των εργαστηρίων των υγειονομικών μονάδων, ώστε να ανασχεθεί η ροή δημόσιων πόρων προς τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους.

Παράλληλα, προτεραιότητα αποτελεί η διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ με παράλληλη διασύνδεση των επιμέρους πληροφοριακών συστημάτων (ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ) «για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών με την ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων».

Σε συνάντηση του κ. Κουρουμπλή και του κ. Ξανθού με τη Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων στις ΥΠΕ, Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα δοθεί λύση στην ανάγκη επαρκούς κάλυψης σε προσωπικό των υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Ο Υπουργός συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ και

διαβεβαίωσε ότι στη μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση που επιχειρείται θα μετέχουν όλοι οι φορείς με αξιόπιστο τρόπο, χωρίς λογικές αιφνιδιασμού

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό, που συναντήθηκε και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, πρόκειται να εδραιωθεί ένα άλλο εργασιακό και κοινωνικό ήθος στο Σύστημα Υγείας, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει «άλωση» των Οργανισμών και των υπολοίπων οργάνων από «κομματικούς στρατούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου