Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση υπό κατάρρευση


Συνεχή προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης , που ταλαιπωρούν γιατρούς και ασθενείς, καταγγέλλει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Εκτός του συστήματος e-prescription έμειναν, για 2 συνεχείς ημέρες, οι γιατροί της χώρας, όπως καταγγέλλουν, χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Για ακόμη μια φορά, «τη νύφη πλήρωσαν» οι ασθενείς, που αποχωρούσαν από τα ιατρεία χωρίς συνταγή ή παραπεμπτικό και θα χρειαστεί να μεταβούν εκ νέου, όταν το σύστημα επαναλειτουργήσει.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπ. Υγείας, ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ) να σεβαστούν τους ασφαλισμένους.

«Ας κάνει επιτέλους ο καθένας την δουλειά που του αναλογεί, σωστά και υπεύθυνα, και ας δώσουν τις κατάλληλες εξηγήσεις οι υπεύθυνοι του συστήματος συνταγογράφησης στους προϊσταμένους τους, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους στους ιατρούς και στους χιλιάδες ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται με συχνότητα που τηρείται πλέον ευλαβικά», σημειώνει η Ένωση.

3 σχόλια:

  1. ΠΡΟΕΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΦΑΙΡΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΤΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Η ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Μ......ΚΕΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.ΚΑΜΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΛΙΚΑ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΟΧΘΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ μου
      Επιμένω, μας κατήντησαν να κυνηγάμε το δεκάρικο ή και το τάλληρο , δίχως να τολμάμε να μην υποκύπτουμε στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων. Η θέση μας έχει απαξιωθεί.
      να είσαι καλά

      Διαγραφή
  2. Ξερουμε πολυ καλα τι επρεπε να κανουμε ηδη απο τοτε που μπηκε η δραστικη. λευκο χαρτι με διαγνωση και αντε γεια . Αλλα τα γαιδουρια δεν γινονται κοπαδι γιατρε μου οποτε για τα χαλια μας φταιμε εμεις και μονο ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή