Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Διακομιδές σοβαρά πασχόντων από αγροτικούς γιατρούς!

Σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο που οργανώνονται διακομιδές από το νοσοκομείο Φιλιατών, εκφράζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.
iatronet

Σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο που αποφασίστηκαν διακομιδές ασθενών από το νοσοκομείο Φιλιατών, διατυπώνει το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ).

Οι γιατροί επιρρίπτουν ευθύνες στον διοικητή του νοσοκομείου επειδή ανέθεσε τη διακομιδή των ασθενών του νοσοκομείου σε γενικούς γιατρούς της που εργάζονται και εφημερεύουν σε Κέντρα Υγείας (και μάλιστα σε εφημερίας ετοιμότητας, δηλαδή εκτός της αντίστοιχης υγειονομικής δομής).

Οι διακομιδές – αναφέρουν – έγιναν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και ειδικευόμενοι ή αγροτικοί γιατροί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η νομοθεσία προβλέπει ότι για διακομιδές ασθενών από ένα νομαρχιακό νοσοκομείο σε ένα περιφερειακό ή από μία Υγειονομική Περιφέρεια σε άλλη, πραγματοποιείται από αναισθησιολόγο ή εντατικολόγο.

Αυτό ισχύει εφόσον είναι εφικτή η κατάρτιση κοινής λίστας εφημερευόντων για διακομιδές. Διαφορετικά, η διακομιδή θα γίνεται από γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Αγροτικός

Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η μεταφορά βαρέως πάσχοντος ή διασωληνωμένου ασθενούς από άπειρο και ανειδίκευτο γι’ αυτό το σκοπό γιατρό και μάλιστα από γιατρό που υπηρετεί για εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου.

Το προεδρείο της ΕΙΝΗ κάνει λόγο για φαινόμενα κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της υγείας των ασθενών.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου