Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τι θα γίνει με τους ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ! Τι είπε ο αν.υπουργός Υγείας

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - HealthReport.gr

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ειδικευόμενοι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία καθώς παρά την 6μηνη παράταση που έδωσε στην εργασία τους η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το πρόβλημα δε λύθηκε.

Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται καθώς απαιτούνται τουλάχιστον δύο 6μηνες παρατάσεις για να μη βγουν εκτός συστήματος εκατοντάδες ειδικευόμενοι.
Το καυτό θέμα ετέθη φυσικά στην τρίωρη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των γιατρών (ΙΣΑ-ΕΙΝΑΠ) με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Ανδρέα Ξανθό.

Το όλο πρόβλημα με τους ειδικευόμενους- οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ημέρες αυτές το σκόπελο των απολύσεων από τα νοσοκομεία – ξεκίνησε λόγω απόφασης του τέως υπουργού Υγείας Μ.Βορίδη. Ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε σχετικά πιεστικά ερωτήματα των εκπροσώπων του ιατρικού σώματος ανέφερε πως απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και μέχρι τότε βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί ειδικευόμενοι να βρεθούν εκτός συστήματος. Κάτι που επεσήμαναν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ και της ΕΙΝΑΠ που παραβρέθηκαν στην τρίωρη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο αίτημα του κλάδου να λυθεί άμεσα το ζήτημα ο αναπληρωτής υπουργός ΥγείαςΑνδρέας Ξανθός είπε πως ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης ανάκλησης και παγώματος της διάταξης ώστε να παγώσει το διάστημα μέχρι την νομοθετική ρύθμιση.

Μέχρι τότε βέβαια οι ειδικευόμενοι γιατροί θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πως οι νέοι υπουργοί είναι εστιασμένοι στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρώπη, αφήνοντας πολλά θέματα ανοικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου