Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το ΕΚΕΠΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΕΟΜ και άλλες 70 υποθέσεις διαφθοράς στην Υγεία



Εντός των επόμενων δύο μηνών, αναμένεται να έχει στα χέρια του ο ΣΕΥΥΠ τα πρώτα πορίσματα από τον διαχειριστικό έλεγχο που θα ξεκινήσει, αναφορικά με τους τέσσερις Οργανισμούς της υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ και ΕΟΜ), μετά την εντολή που έλαβε χθες, από τον νέο υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Τέτοιου τύπου διαχειριστικοί έλεγχοι, οι οποίοι αφορούν βάθος τριετίας, αναφέρει στο on Med ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας κ. Σταύρος Ευαγγελάτος, δεν είναι εύκολο να γίνουν, είναι πολύπλοκοι και απαιτούν εξειδικευμένη δουλειά και σοβαρό έργο αξιολόγησης. Απαιτούν εκατοντάδες εργατοώρες και λεπτομερή δουλειά και φυσικά ένα προσωπικό πολύ εξειδικευμένο και στοχευμένο. Ευτυχώς που στην φάση αυτή, το ΣΕΥΥΠ ενισχύθηκε με σχεδόν 70 άτομα, σημειώνει ο ισχυρός άνδρας του Σώματος.

Να θυμίσουμε ότι χθες, ο υπουργός Υγείας, κάλεσε εσπευσμένα στο γραφείο του τον κ. Ευαγγελάτο, προκειμένου να του αναθέσει τον διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος τριετίας, σε τέσσερις φορείς υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΠΥ, τον ΟΚΑΝΑ και τον ΕΟΜ.

Αφορμή για τον διαχειριστικό έλεγχο αποτέλεσε η υπόθεση του ΕΚΕΠΥ που περνάει στον Εισαγγελέα, όπως ανέφερε χθες και το virus.com.gr και αμέσως ο νέος υπουργός Υγείας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΕΥΥΠ για να του δώσει την σχετική εντολή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του virus, «το ποτήρι ξεχείλισε στις 23 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Παναγιώτης Ευσταθίου κάλεσε τους περίπου 40 ιδιώτες γιατρούς, που διαχειριζόταν τις εφημερίες ότι αδυνατεί να τους πληρώσει και πως σταματά η συνεργασία μαζί τους». Να θυμίσουμε ότι οι εν λόγω γιατροί του ΕΚΕΠΥ πληρώνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Βεβαίως εδώ να πούμε ότι για τον ΟΚΑΝΑ βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από την εποχή που πρόεδρος ήταν η κυρία Μ. Μαλιώρη, ο ΕΟΜ βρίσκεται σχεδόν στα όρια της υποχρηματοδότησης, για το ΚΕΛΠΝΟ ουσιαστικά - παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες- δεν έχει ποτέ ελεγχθεί, ενώ για τον μόνο Οργανισμό που δεν έχει γίνει ποτέ έλεγχος είναι για το ΕΚΕΠΥ, Οργανισμός ο οποίος είχε συσταθεί το 2004, προκειμένου να στηρίξει την εθνική προσπάθεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το θέμα της διαφθοράς έχει τεθεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης, ήδη από την προεκλογική καμπάνια του κ. Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστική δε η φράση του νέου πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Τόνιζε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας τότε: «Το πάρτι τελείωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή! Και γι' αυτό είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το μήνυμά μας και ακούστε το καλά: Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού».

Δεν είναι όμως μόνο οι τέσσερις Οργανισμοί που μπαίνουν στο μάτι των ελέγχων. Στον τομέα της υγείας και της ψυχικής υγείας, υπάρχουν τουλάχιστον 70 υποθέσεις διαφθοράς αυτή την στιγμή, που σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ χρήζουν εξέτασης, Φυσικά προηγούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί εισαγγελική δίωξη. Αλλά σε κάθε περίπτωση, 70 υποθέσεις δεν είναι λίγες! Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έχει πολύ δουλειά μπροστά της...

1 σχόλιο:

  1. ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ....Αποτελέσματα αναζήτησης
    MEDISPIN: Το ΕΚΕΠΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΕΟΜ και ...
    medispin.blogspot.com/2015/02/70.html
    6 Φεβ 2015 - Το ΕΚΕΠΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΕΟΜ και άλλες 70 υποθέσεις διαφθοράς .... ΕΤΑΑ: Ανάκληση Υπουργικής Απόφασης διορισμού μελών.
    Eντολή Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για ...
    www.moh.gov.gr/.../3107-entolh-ypoyrgoy-ygeias-panagiwth-koyroym...
    Eντολή Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για διαχειριστικό έλεγχο σε ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ-ΕΚΕΠΥ. 5 Φεβρουαρίου 2015. Γραφείο Τύπου Υπουργού.
    Δίωξη για απιστία σε βάρος της πρώην πρόεδρου του ...
    www.naftemporiki.gr/.../dioksi-gia-apistia-se-baros-tis-proin-proedrou-to...
    23 Οκτ 2014 - Ανεκλήθη ο διορισμός του Γ. Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ 11/06/2014 21: ... προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ με ...
    "Φύλλο και φτερό" θα κάνουν τα οικονομικά σε ΚΕΕΛΠΝΟ ...
    www.stogiatro.gr/.../3113-fyllo-kai-ftero-tha-kanoyn-ta-oikonomika-se-...
    "Φύλλο και φτερό" θα κάνουν τα οικονομικά σε ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΕΠΥ, ΟΚΑΝΑ και ΕΟΜ οι ... Αυτά είναι τα ονόματα των γιατρών που διορίζονται σε ΠΕΔΥ και ΕΣΥ.
    Ανάκληση διορισμού Ι. Δαραβίγκα στη θέση του αναπληρωτή ...
    www.capital.gr/News.asp?id=2038433
    11 Ιουν 2014 - Ανάκληση διορισμού Ι. Δαραβίγκα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου ... 05/02 Διαχειριστικό έλεγχο ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΟΜ ζητά ο ...
    Παράνομο το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ! - Virus
    www.virus.com.gr/...s...okana/4032-paranomo-to-d-s-tou-okana
    6 Οκτ 2014 - Ο διορισμός του ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου. ... βάρος του ΟΚΑΝΑ στη διένεξη του οργανισμού με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την καταγγελία ...
    “Νυστέρι” Κουρουμπλή στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Virus
    www.virus.com.gr/...keelpno/5312-nysteri-kouroumpli-sto-keelpno
    5 Φεβ 2015 - Πρόκειται για τον ΟΚΑΝΑ, το ΕΚΕΠΥ και το Εθνικό Οργανισμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή