Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ποιο είναι το νέο λουκέτο στην Υγεία για 2,5 εκατ. ευρώ;

ΕΟΠΥΥ και ασφαλιστικά ταμεία από το 2009 μέχρι σήμερα δημιούργησαν τρύπα 2,5 εκατ. ευρώ, "τινάζοντας στον αέρα" την κλινική και τα 90 άτομα που απασχολεί.

"Κλείνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο" μας λέει αποκλειστικά η κα. Κατερίνα Τζίμα, ιδιοκτήτρια του Θεραπευτηρίου Κυψέλης που ετοιμάζεται τέλος του μήνα να αναστείλει την άδεια λειτουργίας της κλινικής, που λειτουργεί επί 43 συναπτά έτη. Οπως ανέφερε στο Reporter, ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία -και κυρίως το ΙΚΑ- από το 2009 μέχρι σήμερα δημιούργησαν στο θεραπευτήριο τρύπα 2,5 εκατ. ευρώ. Μια τρύπα που πλέον δεν μαζεύεται, υποστηρίζει η ίδια, τινάζοντας έτσι στον αέρα την κλινική αλλά και τα 90 άτομα που απασχολεί. 

Ηδη, όπως μας ανέφερε έχει ενημερώσει το προσωπικό, το οποίο και έχει ξεκινήσει να αποζημιώνει αλλά και τους προμηθευτές της με τους οποίους βρίσκεται σε συζητήσεις για την σύνταξη του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής τους. 

Για τραγική κατάσταση μας μίλησε και ο Γ. Σαραφιανός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών τονίζοντας ότι τα χρόνια του μνημονίου έχουν ήδη βάλει λουκέτο 30 κλινικές σε πανελλαδική βάση. Αυτό κατά τον ίδιο σημαίνει ότι χάθηκαν περί τις 2.000 κλίνες μέσα σε μία εξαετία και πλέον από τις 15.000 κλίνες που διέθεταν οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας πλέον έχουν πέσει στις 13.000, αλλά και αυτές βαίνουν μειούμενες. 

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα λουκέτα θα συνεχιστούν και στο μέλλον, ενώ παράλληλα κάποιες ιδιωτικές κλινικές "παροπλίζουν" ολόκληρα τμήματά τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα λειτουργικά τους κόστη. 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Πηγή:www.reporter.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΩ καποιες αλλες κλινικες μελη της ΠΕΙΚ ενεργουν ως εξης α) δεν πληρωνουν τους γιατρους τους, 2) τους ζητουν πισω τα λεφτα που τους πληρωσαν για την δουλεια τους , γιατι δεν τους πληρωσε ο ΕΟΠΥΥ , 3) εφαρμοζουν το claw back και to rebate αναδρομικα και στις αποδοχες των γιατρων.
    ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ !!! ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή