Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΦ: Αίρεται η απαγόρευση εξαγωγών για 15 μορφές φαρμάκων

IATRONET. Η διοίκηση του ΕΟΦ αποφάσισε άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης για 15 μορφές 10 φαρμάκων.

Άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης για 15 μορφές 10 φαρμάκων, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΟΦ, καθώς διαπιστώθηκε η επάρκειά τους στην εσωτερική αγορά.

Η άρση αφορά τα παρακάτω φάρμακα: FLIXOTIDE και WELLBUTRIN της GLAXOSMITHKLINE, BUDECOL της ASTRAZENECA, BUDENOFALK της GALENICA, AGGRENOX της BOEHRINGER INGELHEIM, CELEBREX, PREVENAR-13, LYRICA INSPRA της PFIZER και CYMBALTA της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ.

Η άρση της απαγόρευσης που είχε αποφασιστεί στις 14 Νοεμβρίου εξακολουθεί να ισχύει για έξι μορφές του INNOHEP της Leo, μία μορφή του FLIXOTIDE της GLAXOSMITHKLINE καθώς και τεσσάρων μορφών του SERETIDE (DISKUS ή INHALER) επίσης της GLAXOSMITHKLINE.

Στη σχετική απόφαση του ΕΟΦ υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια ισχύος της απαγόρευσης, απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (φαρμακευτικές, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους.

Σημειώνεται ότι Ο ΕΟΦ παρακολουθεί συνεχώς την επάρκεια των προϊόντων και ανάλογα αποφασίζει για την απαγόρευση ή όχι των εξαγωγών.

1 σχόλιο: