Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μάκης Βορίδης αποκλειστικά στο HealthReport.gr: «Θα πάρω πίσω τη συνταγογράφηση των νοσηλευτών»!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015
Γράφει:Δήμητρα Ευθυμιάδου

Θα αποσύρει την υπουργική απόφαση που δίνει το δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου, δηλώνει αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Όπως τονίζει αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο κ.Βορίδης, το πρωί της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου θα αποσύρει τη σχετική υπουργική απόφαση μόνο όμως σε ότι αφορά στη συνταγογράφηση και όχι σε ότι αφορά στις ιατρικές πράξεις που πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούν οι νοσηλευτές εντός των νοσοκομείων.

«Πράγματι έτσι όπως ήταν διατυπωμένη η απόφαση δημιουργούσε παρερμηνείες και δεν ήταν αυτόν ο σκοπός μας» λέει ο Μάκης Βορίδης στο HealthReport.gr .

Πάντως όπως δηλώνει, η ρύθμιση που αφορά στις άλλες ιατρικές πράξεις όπως χορήγηση τοπικής αναισθησίας, καθετηριασμούς και χορήγηση παρεντερικής διατροφής, θα παραμείνουν καθώς όπως εξηγεί: «οι νοσηλευτικές αυτές πράξεις υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και υλοποιούνται από τους νοσηλευτές».

Πάντως η απόφαση Βορίδη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με όλους τους προέδρους των υγειονομικών φορέων (ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ΟΕΝΓΕ) να τάσσονται κατά της συνταγογράφησης από τους νοσηλευτές.

3 σχόλια:

  1. ΜΑΚΗ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΟΛΑ ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Βορίδης και ο κάθε Βορίδης, ό,τι του φέρνουν υπογράφει, σιγά μην τα διαβάζει κιόλας ή μην καταλαβαίνει τι διαβάζει (μιλώ για τα ιατρικά θέματα που χειρίζεται) Αυτό είναι δουλειά σουμβούλων , επιτροπών κλπ. Οι υπουργοί υπογραφές βάζουν. Οπότε σωστά τώρα λέει, θα το πάρω πίσω. Σε τόσα λάθος, εδώ σωστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (και όχι μόνο αυτός) δε διάβασε το μνημόνιο αλλά το υπέγραψε και ιδού τ' αποτελέσματα!!! Από μικρά παιδιά μας έλεγαν οι γονείς μας να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας... συνάδελφε!!! Οπότε εγώ θα έλεγα "σε τόσα λάθος και πάλι λάθος" ο αδιόρθωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή