Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πρόεδρος ΙΣΑ στο HealthReport.gr: «Μοιράζουν ιατρικά πτυχία στους νοσηλευτές»



Γράφει:Δήμητρα Ευθυμιάδου

Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας προκαλεί η προεκλογική απόφαση Βορίδη να δώσει το δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα.

Οι γιατροί δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα στην προεκλογική απόφαση Βορίδη να δώσει λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, το δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα στους ασθενείς, διαμηνύει μέσω του HealthReport.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.

Ο κ.Πατούλης μιλώντας στο HealthReport.gr για την απόφαση Βορίδη που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 19 Ιανουαρίου, δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο ιατρικός κόσμος και ο ΙΣΑ «δε θα αφήσει να περάσει».

Λέει χαρακτηριστικά: «Ο νόμος αυτός μοιράζει ιατρικά πτυχία. Η ευθύνη αυτών που το εισηγήθηκαν είναι τεράστια και θέλει να βάλει ταφόπλακα στο ιατρικό λειτούργημα. Εκτός αυτού ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Είναι σίγουρο πως ο ιατρικός κόσμος και ο ΙΣΑ δε θα αφήσει να περάσει».

Να σημειωθεί πάντως πως πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι ιατρικοί σύλλογοι προτίθενται να προσφύγουν ακόμη και στα δικαστήρια σε περίπτωση που εφαρμοσθεί η απόφαση Βορίδη από τη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου