Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ζητούμε από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση ανακοίνωση του τελικού clawback και rebate του 2014


Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Δημήτριο Κοντό
Κοιν. Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ
κ. Μπαρούς Κωνσταντίνο

Αθήνα, 20-1-2015

ΑΠ 1197

Θέμα: Ζητούμε από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση ανακοίνωση του τελικού clawback και rebate του 2014

Ενόψει της λήξης της διαχειριστικής περιόδου του 2014 και της έναρξης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων οικονομικού έτους 2015 θεωρούμε επιβεβλημένο να εκδοθούν άμεσα οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ για τα ποσά του clawback και του rebate τόσο για τις αλλαγές του πρώτου εξαμήνου του 2014 (δεδομένου ότι μετά την έκδοση της υπ. αριθμ. Υ9/οικ. 70521 ΦΕΚ Β/2243/18-8-2014 πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των ποσών clawback και rebate 2014 ενόψει της καθιέρωσης του ατομικού ορίου ανά πάροχο υγείας) όσο και για τα τελικά ποσά του δεύτερου εξαμήνου του 2014.


Με βάση την ΠΟΛ 1191/12-8-2014 το πρόβλημα της φορολόγησης των συγκεκριμένων ποσών έχει επιλυθεί και μπορούν αυτά τα ποσά να μειώσουν τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης που αφορούν, με την προϋπόθεση ότι μπορούν να προβλεφθούν. Αυτό σημαίνει ότι απλά απαιτείται από τον ΕΟΠΥΥ η επίσημη ενημέρωση των συγκεκριμένων ποσών στους παρόχους υπηρεσιών υγείας, χωρίς να απαιτείται η έκδοση του πιστωτικού τιμολογίου πριν την οριστική εκκαθάριση.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι οι συγκεκριμένες επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015 έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν τα προβλήματα των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014, για τις οποίες τα ποσά του clawback και του rebate ανακοινώθηκαν τελευταία ημέρα του Μαΐου 2014 με συνέπεια πολλές ιατρικές εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες να μην μπορέσουν να τα εκπέσουν αφού είχαν ήδη υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

6 σχόλια:

  1. Ζητάτε να βγουν οι οριστικές περικοπες βάσει "πλαφόν" χωρίς να έχει γίνει τίποτα για τα πλαφόν των νέων εργαστηρίων. Που πάμε για περικοπές ως και 90% μερικοί. Μάλιστα, μπράβο.
    Αλλά ποιος νοιάζεται για τους νέους γιατρούς; Οσο πιο γρήγορα πεθάνουμε εμείς, τόσο περισσότερο θα ζήσουν οι παλιοί. Που αφού τα φάγαν όλα, δεν χόρτασαν, θέλουν και τα δικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νέα εργαστήρια θα πρέπει να επιστρέψουν λεφτά που πήραν το 2014 σύμφωνα με το πλαφόν τους. Ποια είναι η θέση του ΊΣΑ και ποια του ΙΣΠ. Τι σκοπεύετε να κάνετε κυρία Μαστοράκου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος κλείνει τα αυτιά του και τα μάτια του μπροστά στα προβλήματα των άλλων, σύντομα έρχεται η ώρα που τα δικά του προβλήματα θα είναι αδιάφορα για τους άλλους. Ασχοληθείτε σοβαρά λοιπόν με τα νέα εργαστήρια και μην συμπεριφέρεστε εγωκεντρικά. Είναι τεράστια αδικία η εξαθλίωση των νεων εργαστηρίων και μετά από 5 χρόνια βαθιάς κρίσης που είδαμε να χρεοκοπεί η Ελλάδα και να "πέφτουν" οι μάσκες των ενόχων, αυτοί που κλείνουν την πόρτα στους νέους, εγκληματούν συνειδητά!!! Εκτός και αν κάνουμε την παραδοχή ότι είναι διανοητικά ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως οι νεοι συμπαρασυρθηκαν και συνταχθηκαν με αποφασεις των αρχαιων οχι απλα παλαιων.Οπως στρωνεις κοιμασαι.

      Διαγραφή
    2. Εμείς οι νέοι εργαστηριακοί ούτε στρώσαμε τίποτα και ούτε να κοιμηθούμε μπορούμε γιατί κάποιοι άλλοι φρόντισαν γι' αυτό! Τώρα για ποιές αποφάσεις παλαιών λες οτι συνταχθήκαμε δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτή τη στιγμή κάνω τη δουλειά μου χωρίς να γνωρίζω το ατομικό μου πλαφόν. Αν νομίζεις οτι μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό πες το μου να γίνω σοφότερος.

      Διαγραφή
  4. ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ?
    ΑΝ ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΛΑΦΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΕΥΡΩ (ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΡΤΙΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ISO κτλ.) ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 20 % ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή