Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Βάναυση προσβολή των ιατρών από τον Υπ. Υγείας κ. Βορίδη. ΟΧΙ στη συνταγογράφηση από νοσηλευτές.

Δελτίο Τύπου ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 21/01/2015 

Με αιφνίδια απόφαση του ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης δίνει δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα, να δίδουν τοπική αναισθησία, να προχωρούν σε καθετηριασμούς ακόμη και να χορηγούν παρεντερική διατροφή και θρομβολυτικά σκευάσματα. 


Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ τιμά το νοσηλευτικό λειτούργημα αλλά οι παραπάνω πράξεις είναι αμιγώς ιατρικές και κάθε διενέργειά τους από μη ιατρούς αποτελεί παραποίηση του ιατρικού λειτουργήματος, είναι αντισυνταγματική και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. 

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι χωρίς αμφιβολία αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα και αποτελεί βάναυση αμφισβήτηση των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων του ιατρικού σώματος. 

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη που υπογράφει την συγκεκριμένη απόφαση, θεωρώντας ότι αποτελεί μνημείο ρουσφετολογικής διαχείρισης των ζητημάτων της υγείας.  

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΣΥΝΟΛΟ της ιατρικής κοινότητας να αντιδράσει και να καταδικάσει στην πράξη τον κ. Βορίδη. Καλούμε επίσης τα αρμόδια όργανα των ιατρών να διεκδικήσουν ΑΜΕΣΑ την απόσυρση της ρουσφετολογικής αυτής διάταξης. 

Λίγες μέρες μετά την συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρών με τον Πρωθυπουργό θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την ενέργεια αυτή από πλευράς Υπουργού Υγείας και ΖΗΤΟΥΜΕ απο τον κ. ΣΑΜΑΡΑ να παρέμβει προκειμένουν να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ. 

Από το γραφείο τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ 

4 σχόλια:

  1. ΑΠΛΑ ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΧΙ 23 % ΟΥΤΕ 3 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τσεκουράκι είναι και σουπιά ο Μάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ, ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΑΝ...?
    ΤΟΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ?
    OMOIΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΣ
    ΑΛΛΑ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ......
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή έχει σκοπό να απολύσει τους γιατρούς του ΕΣΥ ή θα βάλει νοσηλευτές στα super market να γράφουν φάρμακα !!!!!!! Επίσης ξέρει ότι ο Συριζα θα θεωρήσει πλούσιους τους γιατρούς και θα τους υπερφορολογήσει οπότε σου λέει στις επόμενες θα μας ξαναψηφίσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή